Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Книжното изложение Пролетен базар на книгата ще се проведе на открито пред Националния дворец на културата (НДК) за втора поредна година, но този път ще продължи цяла седмица - в дните между 31 май (понеделник) и 6 юни (неделя).

Тази година базарът ще се проведе под мотото „9% ДДС върху книгите за по-четяща и по-образована нация”.

Всички посетитители ще имат възможност да подпишат петицията, с която издатели и книжари призовават обществото да подкрепи запазването на по-ниска ставка на ДДС върху книгите като постоянна мярка. Сегашната е валидна до края на годината.

В рамките на Пролетния базар на книгата ще бъдат представени 120 от водещите български книгоиздатели и книготърговци с техните специални предложения за всички възрасти, съобщават още организаторите.

Жълтата шатра на Литературния кът, неизменна част от книжните изложения на открито, ще предложи на посетителите премиери и представяния на книги; срещи с автограф; разговори с писатели, преводачи, издатели; събития за деца.

Културната програма на Пролетния базар на книгата е с вход свободен.

Ето и работното време на изложението: 

- 31 май - 5 юни (понеделник - събота), от 10:00 ч. до 20:00 ч.

- 6 юни (неделя), от 10:00 ч. до 19:00 ч.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.