Търсим партия, която да ни бъде "опаковка" на изборите - да не искат да редят хора в листите. Това заяви в ефира на бТВ Калина Константинова, едно от лицата на новия политически проект "Продължаваме промяната" на Кирил Петков и Асен Василев, представен вчера.

Попитана за връзката на новия проект с президента Румен Радев, Константинова заяви:

"Не сме президентска партия, очевидно имаме огромно уважение към президента, видяхме как можем да работим заедно, подхода и свободата, която ни даде. С удоволствие ще го подкрепим в неговата президентска надпревара."

Тя подчерта, че не знае как държавният глава е реагирал на новината за новата партия - не е участвала в този разговор.

Помолена да разясни концепцията "десни инструменти за леви цели", както Петков и Василев се опитаха да опишат принципната идеология зад партията си, тя им направи лека редакция:

"Бих го нарекла десни инструменти за социални цели. Това значи да се прави така политика, че без да се вдигат данъците, без да се увеличава дефицитът, средствата да бъдат разпределяни за по-добър живот. На пенсионерите в България, на хората, които се нуждаят. Ако си човек в чужбина, ти е важна не само заплатата, която ще ти дават тук, но като преместиш семейството си тук, детето да може да ходи на детска градина. Това, което държавата трябва да върши, е да се махне от пътя на бизнеса, за да може той да си свърши работата. Да подобриш средата, така че да е привлекателна."

Причината да има нужда от "Продължаваме промяната", обясни Константинова, е защото всички задачи, които екипът на икономическото министерство е започнал, не са били за два или четири месеца.

"Затова решихме, че трябва продължим промяната. Ако искаме да се случи тази промяна, трябва да продължим със собствената си работа и сили. Това е отборна игра", заяви тя.