Доскорошните министри на икономиката и финансите в служебното правителство Кирил Петков и Асен Василев представиха днес своя политически проект "Продължаваме промяната" в център „Проджект лаб“ на столичния бул. „Мария Луиза“ №58.

Двамата доведоха част своя екип и дадоха думата на членовете му да се представят сами. Всички младежи, които присъстваха на първия брифинг на новата формация са участници в спонсорираните от Петков и Василев „Харвардски курсове“ в Софийския университет. 

Първа започна Деница Симеонова, магистър-инженер. Тя заяви, че в момента работи като социален предприемач и желае да бъде променена бизнес средата.

Яна Баламикова е била част от екипа на служебното Министерство на икономиката. Има опит в икономиката и сферата на биотехнологиите.

Калина Константинова е завършила в САЩ и Англия. Била е зам.-министър и "част от отбора на Кирил".

Даниел Волер е завършил Телавивския университет и "след толкова години странстване" е установил, че България е една прекрасна страна, в която искаме да живеем с децата си".

Никола Минчев е адвокат, за него било чест да бъде "част от екипа на Кирил и Асен".

Данъците в България са много високи - така започна Асен Василев представянето на идеите на новата партия. Той каза обаче, че те не трябва да се пипат.

"Истината е, че без да пипаме данъците, ако просто си съберем това, което е нужно и парите се харчат с грижа да хората, които ги ползват, ако спрем течовете, всичко това може да се случи. А това случи ли се, ще станат други две неща. Нашите бизнеси ще започнат да работят по-добре. И другото - ще видим все повече млади хора, които ще започнат да се връщат тук. Защото истината е, че на всички нас България ни е мила. Всички сме живели в чужбина, аз съм живял десет години. Но тук ми харесва най-много", каза бившият финансов министър.