Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"БСП издигна Румен Радев за президент. БСП направи кампанията на Румен Радев. БСП избра Румен Радев за президент. В най-тежките битки БСП е била зад гърба на Румен Радев и ние просто искаме да знаем той подкрепя ли този проект на двамата си министри или не."

Това заяви в "Панорама" по БНТ Драгомир Стойнев от БСП по повод евентуалния политически проект на Кирил Петков и Асен Василев - двама от министрите в предишния служебен кабинет.

"БСП е заявила, че ще подкрепи президента. На неговата съвест остава как ще погледне в очите българските социалисти и дали ще им каже истината", каза Стойнев.

Нормално е БСП да задава въпроси, тъй като в последните дни стана ясно, че двама министри са се опитали да купят партия от коалицията. Председателят на "Екогласност" Емил Георгиев заяви, че са предлагани финансови средства, рече още Драгомир Стойнев, като подчерта, "че притеснителното е, че един нов проект на Кирил Петков и Асен Василев започва с лъжа".

"Уж никой не прави партия, а докато има правителство, самият министър-председател преди две седмици заяви, че е готов да подкрепи подобен проект. След което вицепремиерът Пеканов заяви същото", посочи червеният депутат.

По думите му, Петков и Василев са се срещали с десни политически сили, докато са били министри. И добави, че е нормално да бъдат задавани въпроси, предвид факта, че "БСП откри Румен Радев".

В същото време Стойнев оцени работата на служебното правителство като "много добра".

Показа нагледно корупционни практики, но допусна и грешки, обясни Стойнев, като даде за пример сферата на здравеопазването, където COVID кризата се задълбочавала.

Остава проблемът с невъзможността да бъде внесен Планът за възстановяване и развитие, тъй като в енергетиката трябва да бъдат взети смели решения, каквито могат да бъдат взети от редовно правителство, рече още социалистът.

По думите на Стойнев БСП притежава политическите качества, благодарение на които страната може да бъде върната към нормалността, а политиката в България да оздравее и да се стабилизира. Той определи поведението на "Има такъв народ" като търсене на шоу. Оттам дошли всички проблеми в последните месеци.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.