Много завист, много злоба в тая България, бе! Човек да не се завърти година-две, двайсе в политиката и ще го изядат! Имам един приятел... той работи за един, дето работи за... абе няма значение за кого. Та идва преди време в магазина и вика: „Ханъм Монтескьо, много сме я загазили, народът нещо взе да се усеща, да се сърди, иска да ни чегърта, а босът вече толкова изтърпя. Бутнаха му половин барбекю, това не е ли достатъчно??? Не даде ли той своята свидна жертва за демокрацията в България? Прие решението за барбекюто, даже без да стане етническа война. И премиерът прие тази жертва, затова му остави останалите барбекюта. То и смее ли да ги пипне, де, че ако почнат да си мерят барбекютата...“

Викам му аз, приятелю, винаги съм готова да помогна, но как? Аз продавам кинкалерия. Какво мога да направя за демокрацията? 

И ето така станах собственик на телевизия.

Откакто преоборудвахме магазинчето в телевизионно студио, животът ми тръгна в друга посока. Канят ме да говоря в разни публицистични предавания, допитват се до мен преди избори, дават ми задачи след избори, от мен зависи кой ще е премиер, кой министър, кой ще бъде уволнен. Със смелите си телевизионни разследвания предизвиках не един развод, не една политическа криза, не един икономически възход на бизнесмени. Днес ги качвам на „Хамър“-а, утре ги свалям. От мен в замяна се иска само да правя баници. 

И добре си бяхме наредили нещата, стиковахме се с моите хора и с техните хора, а то години наред, да не кажа от поне 30, че и повече, всички са техни хора, да ви кажа. Обаче напоследък взеха да се бутат разни новаци, дето не разбират нищо от професионална политика. Никакъв опит нямат, а и не искат да имат. Ни баница ядат, ни печено агне, да не говорим, че и ръка не целуват. Съсипаха традициите! Разбира се, заехме се в нашата редакция да покажем на гордия български народ, че това, че не ядат нашата баница, не означава, че никаква баница не ядат. 

Поръчаха ми да ровя и разследвам, докато не намеря мръсното им бельо. 

Това се оказа доста трудно, защото от своя страна пък тия навлеци разровиха нашето мръсно бельо. И почна едно съревнование...

Аз шест месеца следя, чета, ровя им боклука, разпитвам бабичките пред входа им, пращам запитвания до НАП, МВР, гранични служби, училищата им, хотелите, в които са почивали, магазините, в които са пазарували, колегите, с които са работили.

И естествено, който търси – намира. Разбрах каква марка гащи носи една от съпругите им и я изтипосах. Кой нормален българин носи гащи!!! Окей, повечето носят, ма не такива. Окей и такива носят, ма ние не говорим сега за другите, а за конкретните навлеци. Тия па, вместо да се притеснят и да се откажат, ми показват и те разни кадри - от палати на боса, вдигнати в забранени зони. Не знам накъде отива тоя свят! Моите хора обясниха, че тия палати, дето ни ги показват край морето и язовир „Искър“, първо – изобщо не съществуват. Няма такова нещо нито в кадастъра, нито в общината, нито в плановете за градоустройство. Ня-ма! Обаче снимките на гащите, дето ги публикавахме, има ли ги? Има ги. Така че, драги зрители, вие си преценяте за себе си. Опитват се да ви измамят с несъществуващи палати, за да отвлекат вниманието ви от темата за гащите. Хубаво, някои от вас – повечето всъщност, също били виждали тия палати. Верно, на снимки от дрон, защото нямали били достъп, ма сега, ако вземем да пускаме простия народ в сложните откъм документация природни зони, ще унищожим природата! А природата трябва да се пази! Да, има едни постройки, но те не са това, което изглеждат. Това са просто едни стари барачки още от социализма останали, направени за часовите там, да се скрият, ако завали дъжд. След падането на режима, който ние лично съборихме и спасихме народа, тия барачки изгниха. Ако не бяхме пак ние, по-точно босът с подкрепата на правителството, да ги постегнем, всичко щеше още да си тъне в разруха. Но вместо да ни благодарят, че се грижим за родината, сега някакви майцепродавци се опитват да ни дискредитират. Що, викат, барачката е на четири етажа и два декара площ, какви, викат, са тия френски прозорци, испански керемиди и египетски мрамори?  

Е как какви, бе, господа навлеци? Египетските пирамиди защо още стоят? Защото са построени от качествен материал! Френските замъци защо са толкова красиви? А испанските хасиенди? Значи, като правиш нещо, го правиш като хората. Всичко това ще остане за поколенията, за тях го правим, за България! 

Няма само египтяните да си имат фараони, я! 

А гащите на госпожата ще останат ли в историята? Ще ги обуе ли някой от изстрадалия ни народ? Не! Тя ще си ги носи сам-сама. Ей така, драги зрители, крадецът вика дръжте крадеца.

И не е само това, по-лошо става. Предстои да публикувам ново разследване от поредицата „Шок! Бомба!“ за децата на навлеците. Имат тия новите, няма да споменавам още кой от тях, един хубостник, дето в час по биология не взимал активно участие. Вие представяте ли си каква е тази наглост? Значи, докато баща му симулира някаква активност и вади разни документи, че парите за магистралите отишли не където трябва, че здравните ви осигуровки и те не отишли където трябва и въобще куп още глупости, той всъщност не си върши най-важната работа – не си възпитава детето! За какво са ни нас хора, дето не могат да си укротят собствените жени и деца и допускат купуване на гащи и мързел по биология? Че те това, ако не могат да спрат, как ще спрат мафията? Мафията, драги зрители, може да се спре само от нас. Защото ние я познаваме. Не се оставяйте да ви разсейват с разни глупости като незаконни палати и отклонени пари от бюджета, а се съсредоточете в наистина опасното! Не допускайте хора с гащи и съмнителен интерес към биологията да се обявяват за политици. Ми те утре ще вземат да ви обясняват и че не е редно да ни има нас, дето се грижим да не ви останат пари за гащи. Ще ви накарт и вие да обуете гащи. Па веднъж обути, ще поискате и да сте облечени, ще вземете да клюкарите за личния ни живот, да ни се бъркате в чисто личните работи като бюджета, докъде ще сигнем така? На какви ще се обърнем – на канадци ли, на европейци ли? Това е заговор срещу българския народ и план за изтребването му! Затова ще ви замола, преценяйте си добре!