Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В 18 ч днес за пръв път български деца участват във видеоконферентна връзка с Международната космическа станция.

Двама астронавти от НАСА и ЕКА - Марк Ванде Хей Тома Песке - отговарят на въпросите на малчугани между 6 и 19 г., избрани с конкурс от цялата страна.

Инициативата се нарича "Ало, Космос! Говори България" и е част от целодневен детски фестивал на науката, с лаборатории, които да запалят интереса на децата към нея. Те строят днес роботи, решават математически предизвикателства, изучават с 3D модели на Земята и я пресъздават с пластилин. 

Домакин на разговора е София Тех Парк, той се организира от Посолството на САЩ у нас, Атлантическия Клуб в България и с още 30 партньори с дейност в областта на науката и технологиите.

Разговорът по план започна в 18 ч. българско време, много от въпросите са селектирани предварително.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.