Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

30 български ученици са взели участие за пръв път в учебно-тренировъчния лагер Space Camp Turkey в Измир, Турция, съобщи Центърът за творческо обучение.

Всички те са кандидаствали с есе за участие в седмичния лагер. Три групи от България участваха сега, още две ще минат лагера през август.

Има и отличени - Калина Досева, възпитаник на ПМГ „Васил Друмев“, Велико Търново, която е спечелила медала Right stuff, за изключителни знания в областта на космическите науки.

Отборите с българско участие „Земя“, „Нептун“ и „Антарес“ пък са спечелили награди за дизайн на емблема на мисията, за дизайн на колония на Марс, както и за викторина между отборите.

Space Camp Turkey е един от само два обучителни космически центъра за деца в света, създаден по модел на НАСА. Основната цел е да мотивира младите хора да преследват кариера в областта на науката и технологиите. В лагера се провеждат интерактивни симулации, екипни състезания, създават се контакти между ученици от цял свят."

"Преминаха през редица изпитания, работиха в екип, тренираха за решаваща космическа мисия, създадоха нови приятелства, научиха много – за космоса, за науката, за тях самите", описват преживяването от Центъра за творческо обучение във фейсбук.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.