Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

През последните седмици основният фокус в здравеопазването стана скандалът с източването на НЗОК, а тема №1 в последната година - пандемията - остана на заден план.

Същевременно България остава държавата в ЕС с най-малко ваксинирани на глава от населението, а здравните власти по света предупреждават за нова вълна на COVID-19 в началото на есента - и дори краят на лятото.

Д-р Стойчо Кацаров, настоящ служебен министър на здравеопазването, резонно критикува предишните управляващи за това, че не са водели добра информационна кампания за ваксинацията и са оставили в обществото да навлязат дълбоки съмнения срещу ваксините.

Но какво направи той от 11 май насам, когато стъпи в длъжност на поста си? Има ли България план как да убеди скептиците и съмняващите се, които видно са мнозинство, че ваксинацията е безопасна и наистина нужна? Информира ли ни наистина здравното министерство за това и как?

Чуйте в новия, 40-ти епизод на Z-Каст:

 

Можете да слушате Z-Каст в SpotifyGoogle PodcastsTuneInApple Podcasts.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.