Членът на Надзорния съвет на "Левски" Константин Папазов-Тити изрази надежда, че "Левски" ще започне новия сезон в Първа лига и там ще го завърши. 

Баскетболният треньор говори пред журналисти на поклонението на гробовете на Гунди и Котков по случай 50 години от смъртта им. Той се подразни леко на въпроса къде ще играе отборът през задаващия се шампионат и на свой ред го зададе на репортер. Заключи, че няма нищо сигурно в бъдещето по принцип.

Папазов каза, че може би през следващата седмица ще заседава УС на "сините".

Тити подчерта, че няма да каже лоша дума за Джоузеф Диксън, който имал добри намерения за "Левски". А защо преговорите не са довели до сделка?

"Може би заради мащабността на този проект, желанието му да развива и превърне "Левски" в клуб по западен модел. На 23 юни той получи договор от нас, който може би не го задоволи. На пък Наско Сираков го беше обвързал с много условия, тъй като е отговорен и не иска да подведе синята общност. За нас бе огромна изненада тази комуникация чрез медиите.

Държавата няма как да ни помогне точно сега. Първо, няма възможност, второ, ще понесе негативи, ако го направи по някакъв начин. Никой от управляващите не ни е търсил. Положението в "Левски" е тежко, но много по-добро, отколкото беше през миналата година. Водят се разговори с потенциални спонсори. Клубът представлява интерес, защото е марка. Загубихме време, следвайки този твърде амбициозен план", рече Папазов.

Той добави, че не се страхува от изгубеното доверие сред феновете, важното е клубът да бъде спасен. Вярва в потенциала на феновете това да се случи. Положението е тежко и пътят е труден, но "Левски" ще го има, каза босът.

В края той призова към смирение заради мястото, на което се водеше разговорът, както и заради повода.

Междувременно Тръст "Синя България", който е миноритарен акционер в "Левски", излезе с нова позиция, в която поиска Надзорния съвет да освободи сегашния УС и да назначи експертен, "който да осигури пълна прозрачност и отчетност за разходването на събраните от левскарите средства".

Това е единственото условие на тръста, който отново предлага услугите си да организира кампания за набирането на средства за спасяването на клуба. Такава имаше през миналата година, а по различни поводи и в предишни.

С пост във фейсбук пък друг от шефовете на "Левски" и популярен икономист - Петър Ганев, призова привържениците за единение. 

"Днес „ПФК Левски“ е изправен на ръба на пропастта. На 24 май, по време на своето слово на Могилката, Наско Сираков обяви ново начало за любимия клуб. Това ново начало обаче няма да дойде с Джоузеф Диксън. Новото начало ще трябва да си го изстрадаме сами.

Клубът не може да се справи без своите привърженици. Вярвам, че спасението минава не просто през нова кампания, която е повече от наложителна, а през обединение на синята общност и дълбоко преформатиране на клуба. Ако просто продължим по инерция, нищо добро не ни чака.

Нашата задача не трябва да е да закърпим бюджета и да започнем новия сезон. Нашата задача е да намерим дългосрочно решение и модел на управление, който да отговори на искрената обич на левскарите и да ги направи част от клуба", гласи посланието на Ганев, който също е част от Надзорния съвет.