Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Тръст "Синя България", който притежава 10 процента от акциите на "Левски", обяви, че е задействал процедура по свикване на Общо събрание на клуба.

"УС на Тръст "Синя България" иска да информира синята общественост, че на основание чл. 223, ал. 1 от Търговския закон, като притежател на повече от 5% от регистрирания капитал на дружеството, официално внесохме в деловодството на ПФК "Левски" АД искане за свикване на Общо събрание на акционерите", започва съобщението на запалянковската организация във фейсбук.

До началото на новия сезон има малко повече от месец, а съдбата на "Левски" е в мъгла. Тимът има временен треньор - Живко Миланов, и практически няма отбор - с него се готвят 15-ина футболисти, предимно собствени кадри. Не се знае как ще продължи подготовката, ще има ли селекция... Клубът няма пари, чака развитие на преговорите с Джоузеф Диксън (или план Б). В последните дни стана ясно, че футболистите събират пари за вода, кафе и средства за възстановяване. Това призна Валери Божинов.

"Предвиденият дневен ред включва доклад за дейността на Управителния съвет на Дружеството и постигнатите резултати за изминалата година, представяне на изготвената план-програма за развитие на Дружеството, избор на нов Надзорен съвет, както и освобождаване от отговорност на текущия, продължава съобщението на тръста. - Също така, отново включваме предложението си за изменения в Устава на Дружеството, които да гарантират неприкосновеността на клубните символи на Левски, което беше отхвърлено от мажоритарния акционер на предното Общо събрание.... С това си действие, Тръст "Синя България" иска да изкаже дълбоката си загриженост за случващото се в любимия ни клуб, но не само."

В последните месеци отношенията между миноритарния акционер и мажоритарния (Наско Сираков) не са гладки.

Неотдавна тръстът зададе въпроси на Сираков, но не получи отговори.

"Изхождайки от гореизложеното, предвид критичната историческа ситуация, в която се намира Левски и спазвайки разбирането ни за следване на институционален подход, ние смятаме, че най-подходящият, легитимен и авторитетен форум за взимане на общи решения за бъдещето на Клуба ни е именно Общото събрание на акционерите.

В допълнение искаме да добавим, че на 17.07.2021г. ще е изминала точно една година от предното такова. Очакваме от ръководството на ПФК Левски да свика ОСА в най-кратък срок", завършва "Синя България".

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.