Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Наско Сираков прекратява разговорите с Джоузеф Диксън за прехвърляне на собствеността на "Левски", заяви босът на "сините" в изявление на клубния сайт.

Вчера Диксън даде на клуба срок до края на работния ден на 30 юни и предупреди, че след това ще оттгели офертата за над 240 милиона долара, в което влиза нов стадион и изграждане на търговско-развлекателен комплекс в "Сухата река".

Така приключва футболната "сапунка" започнала на 24 май, когато - на връх рождения ден на клуба, Сираков заяви пред стотици левскари, че сделката била пред финализиране и обеща светло бъдеще. Поради което той се извинява, бил подведен. А се твърдеше, че разговорите с Диксън започнали още през зимата и той бил проверяван.

"Благодаря на г-н Диксън за демонстрирания интерес, но съществените разминавания между декларираните намерения за инвестиции и последвалите ги действия не ме убеждават, че той е инвеститорът, от който Левски има нужда. Не получих убедителни гаранции нито за размера, нито за произхода на средствата, които трябваше да бъдат вложени в клуба и стадион „Виваком Арена - Георги Аспарухов“. При съгласие от г-н Диксън и неговите адвокати, съм готов да направя публична цялата кореспонденция, както и разменените между двете страни документи, за да не остане място за спекулации и интерпретации", аргументира се мажоритарният собственик на "Левски".

Той видял много рискове от другата страна. Още преди дни Сираков заяви, че ако преговорите с Диксън се провалят, ще задвижи план Б, който предполага "затягане на коланите" и доста по-малко приходи. Според различни публикации този план вече е в ход - Сираков обикаля фирми и институции в търсене на средства.

"Левски" е в тежко финансово състояние, дължи много пари, в това число и за заплати и към държавата, не е правил селекция и няма предсезонен лагер - поне за момента. Футболисти напускат постоянно. Не е ясно как отборът ще започне първенството, което стартира след по-малко от месец. Запалянковски организации задават въпроси на легендата и искат свикване на общо събрание.

Изявлението на Сираков

Левскари,

Обръщам се към всички Вас, за да Ви информирам официално, че прекратявам разговорите с Джоузеф Диксън за прехвърлянето на контролния пакет акции в „Професионален футболен клуб Левски“ АД. Благодаря на г-н Диксън за демонстрирания интерес, но съществените разминавания между декларираните намерения за инвестиции и последвалите ги действия не ме убеждават, че той е инвеститорът, от който Левски има нужда. Не получих убедителни гаранции нито за размера, нито за произхода на средствата, които трябваше да бъдат вложени в клуба и стадион „Виваком Арена - Георги Аспарухов“. При съгласие от г-н Диксън и неговите адвокати, съм готов да направя публична цялата кореспонденция, както и разменените между двете страни документи, за да не остане място за спекулации и интерпретации.

През цялото време на преговорите действах повече от внимателно и предпазливо, с ясното съзнание, че от една страна това изглежда като проект, който може да осигури бъдещето на „Левски“ за дълги години напред и да го направи независим и самоиздържащ се клуб. От другата страна обаче стоят  рисковете, които съпътстват всеки чуждестранен интерес към собствеността в клуба – как да гарантираме по най-добрия начин инвестиционните намерения на новия собственик, как да сме сигурни, че историята, името и цветовете на „Левски“ ще останат непокътнати, независимо от това кой е собственик и какви бизнес проекти и интереси съпътстват развитието на клуба.

Мнозина биха казали, че съм сгрешил с анонса, който направих на Могилката на 24 май, и ще бъдат прави. Ето това е момент, в който се поддадох на емоциите. Рожденият ден на „Левски“, искаше ми се да зарадвам левскарите и да им направя най-хубавия подарък – че могат да са спокойни за бъдещето на любимия клуб. Длъжен съм да им се извиня, защото ги подведох, както бях подведен и аз.

Не съм спирал и продължавам да търся възможности за стабилизирането на Левски и в този момент. Не е тайна за никого, че положението е критично. Но аз ще се боря, докато има някаква, макар и малка надежда.

Ваш Наско Сираков"

Коментари

Голяма мъка, ръйш

Само един поглед върху суратя на "инвеститора" плюс бързо търсене из мрежата премахва всички колебания, че става дума за невръстен мошеник. Добре им беше на уефски при Черепа, а сега ходят без гащи като гимназистки на купон.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.