Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Целта съм аз!"

Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в централата на партията. По думите му, в момента служебното правителство прави разработка по сигнал от 2009 година.

„Сега разиграват целия тоя панаир, целия тоя цирк, не срещу прокурори, следователи и бизнесмени. Целта съм аз! За която ви предупредих. От 2009-а година вие помните ли дали с някой сте се срещали? И кой какво е чул? И като не им дават на виканите (на разпит) да разгласяват информацията, защо се разгласява в друга медия от самия министър?“, попита Борисов.

Той бе категоричен, че това се прави с пропагандна цел единствено.

„Никога от моите уста такива изречения – че ще пращам някой някъде, не са изричани! Не го познавам, не го знам, не искам да го знам. На детектор на лъжата ако искат да ме сложат“, предложи председателят на ГЕРБ. Борисов предупреди, че в момента съчиняват компромати, защото всичките им приказки за корупцията остават недоказани. „Търсят свидетели като бесни. От някъде някой нещо да е чул“, допълни той.

На въпрос дали той лично е викан на разпит, Бойко Борисов обясни, че до сега не е, защото има три седмици до изборите.

„Те трябва да ме викнат по-другата седмица. Там вие ще сте предупредени, ще има панаир. Това е същото като със шкафчетата. Аз съм се заклел, че нямам златни кюлчета, в най-святото. Те ме издебнаха, заснимаха, направиха, монтираха и ме удариха. Това е началото и края на един голям сценарий“, подчерта Борисов.

Председателят на ГЕРБ припомни, че от служебното правителство източиха язовир, за да отидат да се снимат.

„Източиха го, за да си направят снимка. Дъждовете ще свършат - юни, ще дойдат жегите - август. Трябва да има вода в язовирите. Помните, и през това минахме миналата година. Даже сега се замислям дали и на „Студена“ не ни направиха този номер – да го източат навремето. Сега вече като им виждам конспирациите, как мислят, как работят, какво им е мисленето на тези хора…“, посочи Бойко Борисов

Председателят на ГЕРБ предупреди, че най-голямата заплаха за България в момента е провалената ваксинация.

„Провалиха ваксинацията! Другите държави ще ни изолират, когато светът започне да се възстановява, а той се възстановява.. Обиколихме Европа, взехме от най-големите държави и докарахме 2,7 милиона ваксини, за да приключим с COVID“, припомни Борисов.

По думите му е унизително да дойде еврокомисар "и да им отпере шамар" със заявката, че от Еврокомисията ще ни правят план за ваксинация.

„В един момент ще почнат и да пътуват свободно хората в Европа, а на нас ще ни искат отделен документ. И почват да продават вече и сертификати чувам. Плащат, изсипват ваксината и ви я хвърлят, и ви дават сертификата… Кого лъжем? Като дойде вълната, пак докторите ще ги търсим. И затова да не им пипат парите на докторите. Осигурили сме им пари. И на медицинските сестри, и на всички. Тази мярка трябва да важи до последния болен“, предупреди лидерът на ГЕРБ.

„Помните ли, че ме викаха в парламента за Плана за възстановяване? Е, колко време мина? Къде ви е Планът? Вие видяхте ли план? Нали бяха готови с Плана? Нали бяха готови с ваксинационни и здравни мерки? Нали пари нямаше?“, попита Бойко Борисов и подчерта, че правителството му е осигурило пари до края на годината.  

„Ами я вижте кой назначиха в Митниците, от шефа включително, надолу назначенията са всички на контрабандисти, голямата част. Уволнени за контрабанда. Някои уволнени от съветника сегашен в Министерски съвет Орешарски, за корупция. Аз не знам какво е това разделение на така наречените „разследващи журналисти“. По едни теми въобще не искат да разследват. Говори се за имоти, говори се за такива работи. Пред моята къща висяха години наред. Ми нямате ли интерес да видите кой какво е придобил? Тези хора с какво разполагат? Ваша работа, не ви се бъркам. Но си спомням какво всеки ден ме питахте мен. И сега тормозят хората там, чудят се как да изсмучат нещо от 2009 година“, изрази възмущението си председателят на ГЕРБ.

Бойко Борисов призова останалите политици отново да започнат да водят политика. „Нито говорят какво ще правят с „Мариците“. Нито говорят за „Зелената сделка“. Нито има План за възстановяване, нито ваксини…“, посочи той.

По думите на Борисов, новият премиер на „Има такъв народ“ ще е различен. „Новият премиер ще е различен, защото няма повече никога да видите канцлер на Германия, премиер на Великобритания и президент на Франция с български премиер да се разхождат в София. Аз искам г-н Трифонов да го видя като премиер, защото с тези номера той да бъде отстрани, а пък някой друг да е отговорен… Аз съм сложил сигурно над 15-20 милиона подписи като длъжностно лице. Този, който сложи подписа, той но си отговорност“, трикратният министър-председател. Той призова кандидат-президента Радев и Трифонов да поемат отговорност.

„Вчера уважаемата г-жа Нинова казва: „Борисов предаде род и отечество“. С кое? Че съм се видял с премиера на съседната ни държава? Че съм казал, че за нас добросъседството и това Северна Македония да е в Европейския съюз, разбира се, че сме да? Че младите хора не трябва да се мразят десетилетия?“, попита още Бойко Борисов.

По думите му, ще изтекат мътните води и времето ще покаже каква е истината.  

Според заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, служебното правителство на Радев не свърши нищо до момента.

„Съвсем скоро ни предстоят избори и правителството има ангажименти. Изборите по кодекса Трифонов ще бъдат огромно предизвикателство. Ще има трудности всеки да упражни правото си на глас“, предупреди Дончев.

По въпроса с дълбокото окопаване във всякакви структури от страна на служебното правителство, Томислав Дончев посочи, че много от назначенията са меко казано спорни и не съответстват на принципите почтеност, прозрачност и професионализъм, така шумно афиширани от кабинета на Радев. „Тези назначения имат смисъл, ако мислят да управляват 10 години. Правителството се занимава безсрамно с предизборна пропаганда и агитация. То участва в изборния процес. Това е кръжок по политическа реторика. Аз демокрацията не я разбирам като всички да ходим със зелени гащи“, заяви зам.-председателят на ГЕРБ.

Томислав Дончев съобщи, че ГЕРБ ще внесе жалба в ЦИК срещу действията на служебното правителство, което безсрамно се занимава с политическа пропаганда и агитация. „Има реплики на министри и на премиера, които са безспорно намеса в предизборния процес. Те дават превес на едни политически сили и са в ущърб на други. Случващото се в момента е безспорно политическо мероприятие“, категоричен бе Дончев.

„Един месец по-късно видяхме, че състоянието на бюджета е добро. Всички мерки бяха продължени, както и увеличението на парите за пенсионерите. Нивата на безработица се върнаха на нивата от преди кризата“, заяви областният координатор на ГЕРБ в Добрич и водач на листата там Деница Сачева. По думите й, продължаването на мерките, които нашето правителство започна, е признание за тяхната ефективност. „Мерките за бизнеса по линия на Министерството на икономиката се трансформираха и от безвъзмездна помощ, те станаха кредити. Защо служебните министри не изпълняват волята на президента, който каза, че помощите трябва да бъдат безвъзмездни?“, попита Сачева.

Според водача на листите на ГЕРБ-СДС във Варна и Велико Търново проф. д-р Костадин Ангелов, служебното правителство търпи тотален провал във ваксинационната кампания.

„В последния месец от всички поставени дози, само 38% са първа игла. Тоест всички останали са с първа доза преди това правителство. В момента в България има 2,7 млн. дози. За голям срам дойде еврокомисар и каза, че Европа ще прави ваксинационната кампания занапред, защото правителството не се справя. Ние осигурихме ваксини, които стоят по фризерите. България ще започне да отказва ваксини и да бракува ваксини. Това е позор!“, изрази възмущението си професор Ангелов.

Той бе категоричен, че България е единствената държава в Европейския съюз, която има за министър на здравеопазването антиваксър, а в Министерството на здравеопазването никога не е вилнял такъв лобизъм.

Според кандидата за народен представител от ГЕРБ-СДС в София Тома Биков, това служебно правителство е коалиционен кабинет между БСП, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“, което се ползва с подкрепата на ДПС.

„Тези формации трябва да носят отговорност пред българските граждани. В кабинета има трима министри на БСП – Бойко Рашков, Янаки Стоилов и Христо Бозуков, трима на „Демократична България“ – Асен Василев, Кирил Петков и Стойчо Кацаров  и един представител на “Изправи се! Мутри вън!“ – Велислав Минеков. Във втория ешалон наред с областните управители на БСП, има и на ДПС и „Изправи се! Мутри вън!“, посочи Биков.

Според него, проблемът е, че тези партии не заявяват участието си в правителството и не носят отговорност.

„Това мнозинство можеше да състави кабинет, който да носи отговорност. Провалът на 45-то Народно събрание в най-важната му задача – да състави правителство, беше нарочен и беше с цел да се установи безконтролно управление на Румен Радев, с подкрепата на посочените формации. Това управление без парламент може да хареса на тези формации. Защото в момента нямаме възможност да поканим на изслушване Рашков, Василев, Кацаров и да осъществим парламентарен контрол. След изборите на 11-и юли те може отново да не излъчат правителство, защото така им е комфортно“, предупреди Тома Биков.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.