Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Светът все още свиква с идеята за 5G интернет връзката, докато корейците от Samsung вече тестват 6-ото поколение мрежи - със зашеметяващи резултати, разказва Gizmodo.

В експеримент, проведен в Калифорнийския университет "Санта Барбара", работещ заедно с местния изследователски център на корейския техногигант, 6G устройства са достигнали скорост на прехвърляне от 6,2 Gbps - или около 775 мегабайта в секунда, на разстояние 18 метра.

За сравнение, в момента най-бързите 5G мрежи постигат скорости от 1,8 Gbps - а повечето са между това и стандартните 4G скорости. 5G мрежите са в честотите до 40GHz, Докато 6G влиза в спектъра над 100 GHz. Това съкращава разстоянието, на което клетките работят, но увеличава сериозно скоростта.

Разработката на 6G всъщност започна още преди 5G мрежите да станат масови - защото са нужни години за съгласуване на стандартите по света.

Какво обаче означава това на практика? Телекомите засега трудно убеждават хората да минат на 5G, защото за средния потребител разликата му с 4G не е забележима. Очаква се обаче 5G да намери широки приложения в случаите, в които има нужда от жива връзка с минимално забавяне - а 6G да надгради върху това.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.