"Трансферният прозорец за партиите преди новите избори очевидно е отворен. Активните мероприятия – също.

„Изправи се.БГ“ не е партия, не участва в трансфери. Ние сме гражданска платформа и нямаме връзка с никакви коалиции на келепира и с никакви форми на ТКЗС-та. Не участваме и в трикове, активни ПР-мероприятия и организирани пропагандни групи за коалиции."

Това е реакцията на лидерката на "Изправи се.Бг" Мая Манолова, след като днес се разбра, че БСП преговаря за коалиция с партиите на бившите социалисти Татяна Дончева ("Движение 21"), Румен Петков и Георги Първанов (АБВ), Георги Кадиев ("Нормална държава") за общо явяване на изборите на 11 юли.

На вота на 4 април Дончева и формацията ѝ бяха част от обединението около непартийната платформа на Манолова, която се яви под името "Изправи се! Мутри вън", самата юристка бе водач на листата във Варна, а след това обединението я предложи за зам.-председател на 45-ото Народно събрание. Другите партии в коалицията са ЕНП на Мария Капон, ДБГ, която бе част от Реформаторския блок, а към формата се присъединиха и от "Отровното трио" в лицето на Арман Бабикян и Николай Хаджигенов. 

Веднага щом дойде новината, че "Движение 21" води разговори с БСП, се появиха и коментарите за разцепление около "Изправи се.БГ".

Манолова на свой ред пък заяви, че "ТВ-промоутъри" на новата лява коалиция се явяват депутати от ДПС. Поводът - тази сутрин пред бТВ за развитието на събитията спомена дългогодишният депутат от движението Йордан Цонев. 

„Изправи се.БГ“ не се продава, не се сватосва и не се разцепва, колкото и това да е блян за нашите опоненти. Ние се борим за обикновените хора. А борците за постове на червени килими винаги ще са наши опоненти", отвърна бившата омбудсманка. 

По думите ѝ партиите, с които платформата ѝ се е явила на изборите пред април, са три:

"Коя от тях с кого преговаря е решение на техните органи, което не ни ангажира. Защото „Изправи се.БГ“ е платформата на гражданите. Не е зависила и няма да зависи от партии. Опитите да се вбие клин в „Изправи се.БГ“ няма да успеят".

Манолова обяви, че организацията ѝ "Изправи се.БГ" днес се е борила за път в Северозапада, за който е имало обещание и от ГЕРБ, и от БСП, че ще бъде ремонтиран, но хората още го наричат "лунен пейзаж". "Утре ще защитим поредния рекетиран малък бизнес", каза Манолова, защото партиите не се интересували от пострадалите обикновени хора по време на "трансферния прозорец".