Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Голяма лява коалиция, в която ще влязат БСП и знакови лица на левицата като Татяна Дончева, Георги Първанов, Румен Петков и Георги Кадиев, ще атакува предсрочните парламентарни избори на 11 юли. Преговорите текат от няколко дни и вероятно утре левият съюз ще бъде обявен, научи Клуб Z от участници в разговорите. 

Според неофициална информация идеята за създаване на широко обединение вляво е била на Корнелия Нинова. На последните избори нейната партия претърпя катастрофални резултати и в сравнение с вота от 2017 г. загуби повече от 400 хиляди гласа, като остана трета поличиеска сила след „Има такъв народ“ на Слави Трифонов. Нинова е в тежка ситуация и е подложена на сериозен натиск от вътрешната опозиция, която не спира да ѝ иска оставката.

Преди дни и бившият премиер Жан Виденов обяви, че създава своя формация вляво, която ще участва в предстоящите избори. А критици на Нинова създадоха движение „Социализъм 21-ви век“, с което поискаха промяна. 

Дончева, Първанов и Кадиев ще участват в коалицията с БСП със своите партии – „Движение 21“, АБВ и „Нормална България“, които назад във времето откъснаха гласоподаватели от партията майка. Те се разделиха с БСП след тежки публични кавги и през годините изглеждаше, че трудно ще си простят. Такава знакова кавга имаше между Татяна Дончева и Румен Петков, а като спомен от нея остана фразата за „тишината в спалнята“. 

„Лявото в България е под непрекъсната атака през последните години. Вътрешнопартийно, външнопартийно, от всички ъгли и посоки.
Резултатът в последния парламент е видим:
43 леви депутати и 197 други.
Време е за положителни новини.
Време е да разкажем нашата приказка за бъдещето на България, и нека избирателят реши нея ли избира, или друга.
Потвърждавам, че водим преговори за общо участие на предстоящите избори. Не сме стигнали до край, но съм убеден, че трябва да намерим формула.
Това е пътят“, коментира и Георги Кадиев в своя профил във фейсбук. 

Участието на Татяна Дончева в коалиция с БСП означава раздяла с „Изправи се! Мутри вън“ на Мая Манолова и „Отровното трио“. И поставя под въпрос влизането им в новия парламент. Още повече че ново обединение готвят и патриотичните формации – ВМРО и НФСБ, които не успяха "да се класират" в 45-ия парламент. 

Коментари

....

Интересно. Желая им успех.

Не ги харесвам,

няма да гласевам за тях, НО, но постъпката им е правилна. Нека се обединят левичарските русофилски партии и движения, да обединят електората си и ако спечелят да управляват. Това е много по-правилно, отколкото прости и наивни хора да гласуват за партия "Има такъв идиот" на чалгари и идиоти. Да преглътнат егото и наистина да управляват задружно. Ще гласувам за дясна партия, движение.... но не с Бойкикев и Атанасов!

Наживяхме се на соц. и на производни на БКП

Вдигат летвата пред догонващата БСП - Демократична България. Сладка победа ще е БСП+ да остане четвърта!

БСПтата

Румбата и Гоце директно ще свалят 5% от сватя Курнела, еле пък мумията Жан направо ще я довърши. Време е всички БСПта да отиват на бунището.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.