Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Активисти на ГЕРБ, сред които и бургаският кмет Димитър Николов, се събраха на протест пред спорния строеж в местността Алепу, информира бТВ.

Преди дни стана ясно, че така нареченият подпорен хотел - по-точно разрешението за строеж, което се оспорва в съда, има нов собственик и той е брат на член на формацията на Мая Манолова.

Тя се разграничи от случая и поиска строежът да бъде разрушен. Манолова изтъкна, че новият инвеститор е общински съветник от съвсем друга партия.

Името на новия инвеститор е Стоян Янакиев Василев. Той е общински съветник в Приморско от партия МИР. На местните избори през 2019 г. беше и кандидат за кмет на курортното градче - от местна коалиция МИР, в която влизаха партиите "Воля" на Веселин Марешки и БЗНС. Стигна до балотаж, но го загуби от кандидата на ГЕРБ Димитър Германов.

Въпреки това участниците в днешната акция запитаха дали това е новият морал и дали хотелът ще стане лятна резиденция на бившия омбудсман. Демонстрантите държаха в ръце плакати с надписи като „Мая, това ли е новият морал?“ и „Да, България е Да, на мутрите“ (правописът е запазен - б.р.).

Във видео на организацията на ГЕРБ в Бургаско се чуват възгласи „Мая, вън!“ и неколкократни питания на висок глас: „Къде е Христо Иванов?“.

„Политическа партия ГЕРБ спря това чудо на природата, светът не е виждал такова нещо - подпорен хотел... Затова ли новосформираното мнозинство се опитва да придобие чрез подставени лица този хотел и да довърши хотела“, заявява един от протестиращите.

Друга се обръща директно към Манолова: „Мая, това ли ще е новата ти централа? Ти и твоята група какво направихте - нищо, купихте си хотел!“.

Самият Димитър Николов, който е и зам.-председател на ГЕРБ, не се вижда да говори по време на видеото, но не става ясно дали не е сред питащите "Къде е Христо Иванов?" в общия фон.

Освен него протестират зам.-министърът Жечо Станков, общински съветници от Бургас и Созопол (сред тях – бившият директор на РИОСВ-Бургас Бойчо Георгиев), бивши и настоящи депутати като Димитър Бойчев, Ася Пеева, Иван Вълков и Галя Желязков.

Спорният проект „Алепу Вилидж“ смени собствеността си, след като „Главболгарстрой“ се оттегли. Строежът, започнал публичния си живот като съоръжение за укрепване на свлачище, се превърна в гореща тема, след като снимки показаха как конструкцията силно заприличва на хотел.

И проектантът (съпруг на външния министър в оставка Екатерина Захариева), и инвеститорът обявиха, че плановете винаги са били за създаване на курортно селище на емблематичния Шофьорски плаж.

Със случая се занимава и прокуратурата.

Коментари

....

Новият собственик на обекта е брат на Здравко от Приморско (и участник в "Биг Брадър"), като вторият се разграничи от брат си и постъпката му. Не знам защо не го споменавате или нарочно го прикривате. Къде е свободата на словото и обективността на информацията? Сами ли си налагате автоцензура?

Sin

Та до вчера същите тези протестиращи твърдяха, че това е подпорна стена ! Съпругът на Външната министърка е нещо като проектант на подпорната стана-хотел. И тя лично твърдеше, че е подпорна стена !!! А кметът на Бургас осигури всичките разрешения за тази подпорна стена хотел. Нима можем да забравим всичките действия на тези пройдохи ?

Герберащината

Кмета на Бургас вече е на нивото на австралопитека Стъки, с една дума тъпанар до тъпанара в защита на Бацо простака по известен напоследък, като Фончо лъжливото шофьорче...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.