Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

На 25 април се проведе 93-ата церемония по връчване на награди „Оскар“, която бе по-различна от всякога. Мерките срещу COVID-19 нарушиха традиционната помпозност на събитието.

Но сякаш пандемията оказа много по-голямо въздействие върху подбора на отличените филми: "Земя на номади", "Бащата", "Звука на метала" и повечето от останалите изтъкнати продукции бяха посветени на човешкото, на обръщането на индивида навътре към себе си. И най-вече на загубата - било то на дома, паметта или слуха.

Връзката между света по време на пандемия и това, което през 2021 г. определяме за най-добри филми, е предметът на разговора ни с кинокритика и журналист Денис Стоянов.

Коментираме и дали сър Антъни Хопкинс заслужаваше да грабне наградата за "Най-добра главна мъжка роля", както и защо каскадьорите трябва да получават награда на "Оскарите".

Стоянов обяснява защо номинацията на Мария Бакалова за "Най-добра поддържаща женска роля" е напълно заслужена и защо може да се надяваме в бъдеще да виждаме все повече българи в продукции на Холивуд.

Това и много повече може да чуете в 31-ия епизод на Z-каст:

Можете да слушате Z-Каст в Spotify, Google Podcasts, TuneIn, Apple Podcasts.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.