Джоузеф Байдън - 46-ият президент на Съединените американски щати, се закле официално да спазва Конституцията на страната и така сложи край на ерата "Доналд Тръмп". Управление, което бе белязано от скандали, раздори и разделения.

Какво да очакваме от новия президент от Демократическата партия? Ще успее ли да намаже с чудодеен мехлем раните на нацията, която никога не е била по-разделена или очакванията към новата администрация са прекалено големи? 

Ще откъсне ли Тръмп живо месо от Републиканската партия, като направи своя собствена партия или с края на неговото президенство дойде и логичният край на "тръмпизма" като влияние?

Америка и светът - могат ли да си отдъхнат европейските партньори най-накрая, връща ли се американската доминация в международните отношения и наистина ли Тръмп бе най-миролюбият президент?

Или това бе само пропаганда?

Как Байдън ще се отнесе към България?

Всичко това и още много други интересни неща - в новия епизод на Z-каст - подкаста на медиите Клуб Z за политика, култура, икономика и всичко, което интересува България и света. Говорят Йордан Бързаков и международният редактор Христо Римпопов.

Епизод 13 на Z-Каст можете да чуете тук.

* В САЩ неофициално Демократическата партия е приела за свой символ магарето, а Републиканската - слона.