Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Образованието е най-важната ни инвестиция, от която в голяма степен зависи качеството ни живот и социално-икономическото развитие."

Това заяви в Разград министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на онлайн среща с директори на учебни заведения в Разградска област. Заедно с министъра на образованието бе и водачът на листата за народни представители от МИР-Разград на коалицията ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Пред директорите образователният министър заяви, че поетите ангажименти са изпълнени изцяло с двойното увеличение на учителските възнаграждения. Министърът заяви, че ще бъде утвърдена политиката за инвестиции в образованието, уточнявайки, че училищните заплати ще се поддържат на равнище от над 125% спрямо средното за страната възнаграждение, защото само така може да бъдат мотивирани и бъдещите млади специалисти в образователната сфера.

„Важно е да бъдат мотивирани и настоящите преподаватели и специалисти, но смея да твърдя, че успяхме да възвърнем до голяма степен авторитета на учителската професия“, заяви в Разград Красимир Вълчев, който допълни още, че въпреки огромната работа, която е свършена през годините, то все още предстоят важни задачи за решаване.

По време на онлайн срещата министърът направи паралелен анализ на някои от програмите на другите партии, отбелязвайки, че най-правилната и разумна програма е единствено на ПП ГЕРБ, тъй като през годините тя се доказала и е решила трайно едни от най-наболелите проблеми в образованието.

Министърът посочи, че времето на кардиналните промени в образованието е отминало, като сега следва да се наблегне и работи за надграждане на постигнатите цели и успешни практики. Красимир Вълчев сподели, че други приоритети за следващите 4 години са свързани с увеличението на средствата и в научната област.

Ще се работи за това държавата, общините и училищата съвместно да формулират основните политики и инициативи за развитие на регионите, така, че те да са от пряка полза за хората.

„Заложили сме и програма за квалификация на преподаватели по дигитална креативност. Засилва се работата с информационни технологии и за програми, базирани на изкуствен интелект и подготовката на преподаватели за системата на училищното образование“ , каза в заключение министър Красимир Вълчев.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.