Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Водачът на листата на ГЕРБ за 30-и МИР – Шумен, Красимир Вълчев посети Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Там той разговаря с ректора на висшето учебно заведение проф. д.и.н. Георги Колев, деканите на факултети и преподаватели от различни катедри. Срещата се проведе в новия Център за върхови постижения към ШУ.

„Един от най-важните акценти за развитието на висшето образоване е разширяването на обхвата на техническите специалности и кадри, които да задоволят нуждите на бързо развиващата се индустрия в България“, каза Красимир Вълчев и добави, че Шумен е добър пример за развитието на индустрията и съвсем естествено е университетът да бъде мястото за подготовка на такива кадри.

Просветният министър в третия кабинет на Бойко Борисов припомни вложените над 2,4 млрд. лв. в сектор „Образование“ през последните 4 години, както и двойния ръст на учителските възнаграждения.

„ГЕРБ поема ангажимент разходите за висше образование да стигнат до 1% от БВП през 2025 г., а средната заплата във ВУЗ ще бъде 2800 лв.“, отбеляза водачът на листата.

На срещата присъстваха и кандидатите за народни представители от листата на ПП ГЕРБ Илтер Бейзатов, Димо Георгиев, Димитър Александров, д-р Румен Генов, Роска Петкова.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.