Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Равният достъп до качествено образование, независимо от разположението и профила на училището или детската градина, продължава да бъде акцент и през следващия мандат."

Това заявиха кандидатите от листата на ГЕРБ-СДС за Великотърновски район проф. д-р Любомира Попова, Станислав Стоянов, Георги Недев и Росица Димитрова по време на срещи в няколко населени места от общината.

Село Церова кория е пряко доказателство за успеваемостта на образователните политики през последния мандат и защо е важно те да продължат и през следващите четири години. Жителите на населеното място трогнаха Любомира Попова с искрената си благодарност за това, че като областен управител е съдействала училището в селото да получи статут на защитено и то да продължи да приема все повече първокласници.

"От следващата година в школото ще има и отделно медицинско лице", посочи Росица Димитрова.

През последните четири години е надграден финансовият модел, като е увеличено финансирането за малочислените училища и детски градини, заедно с тези в по-малки и отдалечени населени места. Повишено е финансирането за защитени училища и детски градини, училища и детски градини с концентрация на деца от уязвими групи и професионалните паралелки и СТЕМ-профилите. Тези промени осигуриха по-добро разпределение на средствата и финансиране на институциите в системата, посочиха кандидатите от ГЕРБ-СДС.

Ще продължи обновяването на училищните автобуси на средищните училища, а нови превозни средства ще бъдат осигурени за средищните детски градини и професионалните гимназии, предвижда програмата „България следващо поколение“.

В нея е заложено също увеличаване на размера и тежестта в разпределението на разходните стандарти за институции и за паралелка/група, на разходния стандарт (добавката) за гимназиален етап на обучение. Целта е обезпечаване на по-многочасовия учебен план и създаване на възможности за привличане и задържане на повече и по-добри преподаватели по профили и професии, въвеждане на допълнителен компонент, базиран на резултатите (приноса за развитието на учениците, показатели за обхват и др.).

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.