И през следващите 4 години образованието ще продължи да бъде основен приоритет, няма да остане неремонтирано училище в България, а средната учителска заплата ще достигне 2500 лева.

Тази цел на ГЕРБ за новия управленски мандат бе очертана по време на посещението на лидера на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов във велинградското село Драгиново.

Кандидатът за народен представител, водач на листата на ГЕРБ в Габрово и вицепремиер Томислав Дончев изтъкна ангажимента за поддържането на високия дял от БВП за образование, който ще достигне 5% в следващите години, както и за увеличаването на разходите за научна и развойна дейност. 

„Залагаме осигуряването на нови модерни кабинети за природни науки, дигитализация на учебния процес, дигитални методи на обучение“, уточни Томислав Дончев и отбеляза, че тези приоритети са ключови, за да има страната ни икономика, базирана на знанието и иновациите.

„За 4 години мандат доказахме, че нямаме неизпълнено обещание“, посочи председателят на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ напомни за двойното увеличение на учителските заплати в рамките на мандата и подобряването на условията на труд за преподавателите. Борисов акцентира върху оказаната подкрепа от правителството в последните 4 години както за големите градове, така и за малките населени места.

Детската градина в село Драгиново е изградена с отпуснати от правителството 1,6 млн. лева през 2017 година. А за обзавеждането ѝ през 2019 г. от МОН бяха осигурени 150 000 лв.

Улиците в селото също са ремонтирани със средства от правителството като за цялата община Велинград подкрепата от кабинета за последните 4 години надхвърля 8,2 милиона лева, с които бе изцяло променен обликът ѝ.

По време на посещението си в Драгиново лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов посочи, че е оптимист за икономическото възстановяване на страната, което по думите му може да се постигне с много работа. Нашата предизборна кампания е лесна – само показваме: детска градина, улица, площад“, каза в Драгиново лидерът на ГЕРБ.

Кметът на Велинград Костадин Коев благодари на Бойко Борисов за удържаната дума, че Велинград ще бъде свободен от рудодобив и градът ще продължи да развива приоритетно туризма.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!