Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Жена от окръга Бъкс, щата Пенсилвения, САЩ, разпространила манипулирани видеа и снимки на конкурентките на дъщеря си в местния отбор мажоретки, съобщи Филаделфия Инкуайърър.

Според изданието Рафаула Споун изработила кадри, вкл. т.нар. deepfake видеа, в които три съотборнички на дъщеря й (и съученички в гимназията) са били голи, пиещи алкохол и пушещи, и ги изпратила анонимно на техните треньори.

Заради тези кадри трите девойки били премахнати от отбора. Няма данни дъщерята да е знаела за действията на майка си.

Тя изпратила кадрите и на момичетата, като прикрепила и анонимни съобщения, в които ги окуражавала да се самоубият, твърди местната прокуратурата. 50-годишната жена е с обвинение са кибертормоз на деца. Арестувана е и е пусната от ареста под условие.

Родители на едното момиче първо пуснали оплакване в полицията заради съобщенията, после за същите кадри сигнализирали и две други семейства.

Т.нар. deepfake видеа представляват изключително убедителни заменяния на лица - както вече от години се прави за снимки през програми като Photoshop и други, така сега е налице софтуер, който с помощта на изкусвен интелект може да създаде реалистично фалшиво видео.

До момента тази технология се ползваше основно за шеговити видеа в световната мрежа - но специалистите по киберсигурност отдавна сигнализират, че скоро тя ще се употребява и от престъпници и интернет тролове за клевети и дезинформация.

Семействата на засегнатите момичета разкриват и вероятен мотив за поведението на майката. Първоначално техните дъщери били приятелки с детето на Споун, но заради поведението й (без да уточняват какво) им казали да не се виждат повече с нея.

Коментари

....

Секакви откачалки.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.