Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„Ключът към качествено образование е преподавателите да бъдат мотивирани чрез достойно заплащане. В управленската ни програма за следващ мандат сме заложили повишаване на средната заплата във висшето образование до ниво от над 140 % от средната за страната. Това са реално изпълними, конкретни ангажименти“.

Това заявиха кандидатите за народните представители от листата на коалиция ГЕРБ-СДС по време на среща с ръководството на Филиала на НХА в Бургас.

Те обсъдиха с проф. Янков, доц. Колибаров и доц. д-р Бойка Доневска перспективите пред сферата на образованието в България, както и бъдещи проекти на Художествената акадамия в морския град. 

„Създаването на Филиала в сградата на Магазия 1 беше ангажимент, заложен в предходната програма на управление. Гордеем се, че НХА вече има база в Бургас и продължава да се развива, с голям интерес на студенти от цялата страна. Ще работим и при следващ мандат за разкриване на структури в Бургас на водещи университети, привличане на млади хора от други градове и достъп до качествено образование“, коментираха още представителите на ГЕРБ. 

Те допълниха, че сред приоритетите ще бъдат изграждането на модерни, студентски кампуси, средства за изграждането на университетска школа за развитие на изкуствен интелект, както и ръст на публичните средства за научни изследвания и иновации. 

„Бяха вложени над 2,4 млрд. лв. в сектор "Образование" през последните 4 години, имаше и двоен ръст на учителските възнаграждения. От ГЕРБ поемаме ангажимент разходите за висше образование да стигнат до 1% от БВП през 2025 г. Това е заложено и в националната програма за управление“,  споделиха още по време на срещата от ГЕРБ. 

Ден преди пресконференция по темата, ръководството на НХА представи пред кандидатите за депутати най-новата магистърска програма на „Културното наследство на българското Черноморие“ на катедра „Изкуствознание“. Тя ще е в 3 семестъра.

Студентите ще изучават българското културно наследство от древността до Модерната епоха, с акценти върху паметниците от Черноморския регион във връзка със съвременното регионално развитие на културния туризъм. Магистрите ще  получават възможност за кариерно развитие като мениджъри в културния туризъм - в музеите, художествените галерии, общински, правителствени и неправителствени структури и организации, в туристическите агенции.

По време на срещата бяха обсъдени възможностите за разширяване на ателиетата на Филиала, като съвсем скоро такива ще има и в новата библиотека в Бургас. 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.