Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Крещящ пример за целия корумпиран модел, който ни управлява - така съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов определи решението на Административния съд в София (АССГ), от което личат сериозни критики към бездействието на държавата по случая “Еврофутбол” в резултат на което не са платени над 300 млн. лева такси. 

Днес в. “Сега” съобщи, че съдът е отхвърлил голяма част от претенциите на свързаното с бизнесмена Васил Божков дружество “Еврофутбол”.

“Предвид периода и размера на непостъпилите в държавния бюджет общо държавни такси 557 млн. лева, за съда, с оглед на фактите по делото, е необяснимо както бездействието на органа, осъществяващ държавния надзор върху хазарта, така и бездействието на министъра на финансите, към който е била Държавната комисия по хазарта (ДКХ)”, пише в решението на съда.

Според Иванов думите на съда са меки, защото става дума за напълно целенасочено създадено двусмислие в закона, което да позволи плащането на по-малки такси за хазартната дейност. 

“Абсолютна свинщина е това. 500 млн. лв., които не са отишли за пенсии, за заплати на учители, санитари, за детски и спортни площадки, не са отишли за медицински хеликоптери, за Бърза помощ. Ето това е Бойко Борисов. Ето това те наричат “работа, работа, работа”. Корупция, корупция, корупция. Рушвети, рушвети, рушвети. Тази свинщина трябва да бъде прекратена”, заяви Христо Иванов.

Той припомни самите думи на Васил Божков, че всеки месец е плащал подкупи, които или е носил лично, или “разни дами са ходили да ги взимат от него, за да ги носят”. 

“Затова е важно коя е Мата Хари. Защото е много вероятно да става дума за муле, за персона, която е имала за задача да ходи в премиерската вила да носи подкупите, да ги слага в чекмеджетата и да ги снима като доказателство. Става дума за чудовищна корупция”, смята Христо Иванов.

По думите му става дума за корупция, която започва от законодателно действие, минава през Министерството на финансите и ДКХ, а от схемата е получавана “корупционна рента”. Той припомни, че схемата не се разследва, а случаят е проспан от финансовото разузнаване.

“Гешев си затваря очите и си пипа ушите. Не може да се търпи това нещо повече”, заяви съпредседателят на “Демократична България”.

“Ние няма да клекнем на Борисов, няма да клекнем и на ДПС, ние няма да направим компромис. С нашите гласове няма да има управление под каквато и да било форма с ДПС и Борисов. Тези хора трябва да бъдат откъснати от властта”, каза още Христо Иванов.

Няколко часа по-късно, вече в Пловдив, Христо Иванов подаде сигнал до прокуратурата за проверка на цялостния процес по преминаване на мажоритарния пакет от акциите на “Международен панаир Пловдив" в ръцете на дружеството  “Пълдин туринвест”, собственост на Георги Гергов, и за неизпълнението на Стратегия за развитие и преструктуриране на “Международен панаир” ЕАД, приета с РЕШЕНИЕ No 773 на МС от 9.11.2006 г. От "Демократична България" настояват за обективна, пълна и всестранна проверка на всички обстоятелства
и за публично оповестяване на резултатите от нея.

В свое изявление на живо пред Пловдивския панаир, заедно кандидатите от пловдивската листа на “Демократична България” Ивайло Старибратов и Веселина Александрова, както и с водача на листата за Пловдив - Област - Велизар Шаламанов, Иванов обяви, че акцията им е част от поредицата конкретни казуси, по които “Демократична България” предприема действия.

“Използваме казуса с Пловдивския панаир като един конкретен пример за това как “Демократична България”  се опитва да се бори с олигархията в България, с всички онези фигури, които концентрират неформална власт, неформално влияние, които са обслужвани от всички възможни партии и правителства и институции и които в резултат на това са над закона. Онази каста на олигархията в България, която влияе върху МС, върху парламент, върху община, върху прокуратура, върху медии и в резултат на това може да си прави каквото иска. Това, че такава каста съществува, създава българския корупционен модел” - категоричен беше Христо Иванов.  

Пълното изявление на Христо Иванов и сигнала до главния прокурор можете да видите ТУК.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.