ЦСКА-София премахва прословутото тире от името си. Това обяви адвокатът на клуба Станислав Трендафилов след днешното събрание на акционерите на "червеното" дружество.

Въпросът е фигурирал в точка "разни". В понеделник започва юридическата процедура по това. Юристът предположи, че в следващите дни документацията ще бъде изготвена и входирана, след което името ЦСКА ще бъде вписано в търговския регистър в тридневен срок.

Както се изрази Трендафилов (на снимката горе), "другата или най-късно по-другата седмица ЦСКА ще бъде с оригиналното си и автентично име". И така - "оригинален и автентичен", ще излезе срещу "Лудогорец" в мач, който може да се окаже решаващ в битката за титлата.

Настоящите собственици на ЦСКА-София Гриша Ганчев и Юлиян Инджов закупиха активите на фалирария ПФК ЦСКА, сред които е и оригиналната емблема. Те направиха това чрез фенската фирма "Ред Енимълс", която впоследствие стана тяхно притежание.

Същевременно не става ясно какви други решения са взети на събранието, проведено тази сутрин. То предизвика интерес покрай афишираното намерение на Ганчев и Инджов да напуснат клуба и прекратят издръжката му. Любопитно е, че сбирката е свикана от Ганчев още през януари. Но както Трендафилов обясни, свикана е по редовен начин с точка в дневния ред за избор на одитор за 2021 г. Нямало нищо извънредно.

Трендафилов каза, че единствено мажоритарните собственици Гриша Ганчев и Юлиян Инджов са изпратили свои упълномощени представители, не и останалите акционери. Сред тях е Христо Стоичков, който има 20 процента, а други имат малки дялове.

Така събранието се е състояло в "Литекс тауър" на ул. "Лъчезар Станчев"в София. Трендафилов обаче се явил на "Българска армия" и не присъствал там. Той имаше информация единствено за махането на тирето - поне това заяви. 

По думите му няма промяна на решението на двамата бизнесмени. Също така акциите не са джиросани на друго лице (лица) - те остават в касата на ст. "Българска армия" заедно с книгата на акционерите.

В последните дни Ганчев и Инджов получиха подкрепа от огромна част от феновете на ЦСКА-София. Фенски организации написаха писма, както и ветераните на клуба, а детско-юношеската школа засне видео с малчугани, призоваващи финансовите благодетели да останат на Армията.

В четвъртък с Ганчев се срещнаха запалянковци "от секторите А и В", но след срещата никой не застана пред медиите. От появило се писмо на въпросната група става ясно, че ловешкият бизнесмен е останал трогнат от някои жестове към него, но не е дал отговор дали ще промени волята си.