Ще има ли "обединение" между ЦСКА-София и ЦСКА 1948? За това се говори отново - откакто Гриша Ганчев и Юлиян Инджов обявиха, че се оттеглят от ЦСКА-София.

Подобни спекулации имаше и миналото лято - покрай влизането на ЦСКА 1948 в Първа лига и срещата на фенове на клуба от Борисовата градина с финансовия благодател на другия "червен" клуб Цветомир Найденов.

В рамките на часове изпълнителният директор на ЦСКА-София Пламен Марков, който неособено успешно влезе в ролята на говорител от вторник, даде интересни мнения по казуса, доколкото изобщо има такъв.

Бившият футболист гостува в телевизия "Европа" и на въпрос на Георги Коритаров (известен цесекар) дали зад решението на Ганчев и Инджов стои подклаждане на процес от определени среди за обединение на двата ЦСКА, даде следния отговор:

"Не съм привърженик на конспирациите, но мисля, че това не е толкова далеч от реалността, ако, естествено, има подобен замисъл. Защото, ако допуснем, че повече няма да има желаещи, които да вземат акциите, или да ги закупят, или да продължат финансирането на този ЦСКА, естествено, че ще дойде време той да прекрати дейността си поради липса на финансов ресурс. Тогава феновете, които са подкрепяли толкова силно отбора, винаги са били нашият 12-и играч на терена, ще изпаднат в патова ситуация какво да правят. Така че вашият размисъл не е далеч от логиката, че това може да се случи. А може би, вероятно има и такива, които с действията си целят подобен ход - той да е замислен предварително и всички тези действия да са продиктувани в посока на такова развитие."

Някои медии разтълкуваха думите на Марков като пророчески. Това изглежда принуди директора да застане пред медиите по време на днешната редовна пресконференция на треньора Бруно Акрапович.

"Нищо подобно не съм мислел, нито съм си представял, че може да стане. Искам да поясня това пред вас. Още повече аз бях един от хората, заедно с моите колеги, които написаха писмото до господата Ганчев и Инджов. То бе свързано с това да преосмислят решението си и да продължат работата си в ЦСКА. Категорично заявявам, че се разграничавам от подобни тиражирани думи, изобщо не е ставало въпрос за такива неща. Отдавна съм избрал кой е ЦСКА. Истинският. Вече пет години и половина участвам в управлението на този клуб. Никога пред мен и пред ръководството не е стоял въпрос за обединение с новия клуб", рече Пламен Марков.

Той не е имал нов разговор с Гриша Ганчев, откакто са се срещнали и безуспешно е опитал да промени намерението му. Срещнал се е с отбора и обяснил всичко на играчите и треньорите.

Бруно Акрапович обяви, че приема ситуацията такава, каквато е. Той добави, че тя не е по-лоша от неща, с които вече се е сблъсквал в живота си. Надява се на положителна развръзка. Говорил е с отбора и опитал да не допусне напрежение и да настрои футболистите за утрешния мач с "Черно море" в Първа лига.

На въпрос за заместник на Али Соу, който вече е част от руския "Ростов", отвърна, че има не само план В, а и план С.

Ние сме професионалисти и трябва да се концентрираме, независимо, че всички останахме изненадани, допълни Акрапович. Според него играчите искат да се раздадат на терена.

Отказа да отговори на въпрос дали е разговарял с Гриша Ганчев и променят ли се целите на отбора до края на сезона.

ЦСКА е най-големият отбор в България и ще продължи да бъде най-големият в бъдеще, заключи Бруно Акрапович.

Чака се утрешното извънредно събрание на акционерите на ЦСКА-София, свикано от Ганчев и Инджов. След вчерашната среща на запалянковци с ловешкия бизнесмен нямаше изявление. Не е ясно какво са си говорили участниците в нея и дали той е дал отговор, различен от заявеното желание да си тръгне.

По този въпрос има напълно противоположни спекулации в спортни медии.