Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Президентът на САЩ Джо Байдън издаде указ за санкции срещу лидерите на преврата в Мианма, предадоха световните медии. Мерките засягат военните лидери, членовете на техните семейства и бизнеса им.

Вашингтон ще блокира и достъпа на военните до $1 млрд. държавни средства на Мианма, които се намират в САЩ, предаде Би Би Си.

Байдън взе решението, след като във вторник 20-годишна жена беше простреляна в главата по време на протести срещу извършения на 1 февруари военен преврат и е с опасност за живота в столицата на Мианма Найпидо. Шансовете на ранената да оцелее са малки, каза сестра ѝ пред журналисти.

Десетки хиляди хора участваха в демонстрациите срещу хунтата, която свали демократично избраното правителство на Аун Сан Су Чжи. Протестите започнаха, въпреки че генералите ги забраниха и въведоха полицейски час.

В цялата страна военните и полицията извършват арести, сблъсъците продължават.

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.