Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Американската компания Apple продължава да мести производството си от континентален Китай. Новите заводи са в Индия и Виетнам, твърдят източници на Nikkei.

Производството дори на най-новия iPhone 12 в Индия вече трябва да започва, а към средата на годината се очаква да стартира и завод за iPad-и във Виетнам.

В Бангалор, Индия, тайванците от Wistron работят върху завод за 40 млн. долара, в който ще работят над 10 000 души. Очаква се той да е на пълна скорост през октомври, въпреки че вече има 1000 работници.

Apple още от 2019 г. даде знак, че иска да разнообрази производството си и да не остава зависима от Китай - както и от отношенията между Китай и САЩ, обтегнати по времето на президента Доналд Тръмп. Още от миналата година в Индия се произвеждаха по-старите или бюджетни iPhone 6S, XR и SE2020. 

Другото предимство за компанията в Купертино са по-ниските данъци както в Индия, така и във Виетнам, с които производствената цена на емблематичния флагман ще падне. Но потребителите няма да усетят това по никакъв начин - устройствата на Apple се продават на една и съща цена, където и да са произведени.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.