Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Президентът Румен Радев пази "оглушителна тишина" по казуса със задържането на опозиционера Алексей Навални в Русия. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещение край Център за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания в Сливница заедно с кмета на града Васко Стоилков и икономическия министър Лъчезар Борисов.

След подробен доклад на Стоилков относно текущата и невиждана по думите му до този момент ремонтна дейност премиерът посочи, че тепърва ще води разговори с ресторантьорския бранш, за "да видим какво може да направим", но подчерта, че "на везната на първо място поставяме здравето, образованието и културата".

В този момент разсъжденията на министър-председателя бяха прекъснати от виковете на жена зад кадър: "Оставка", "Чекмеджета", "Кюлчета", "Мафия". Неочакваната намеса смути временно разговора между тримата политици, но накрая Борисов обърна внимание върху една от актуалните теми в Европа - арестуването в Русия на опозиционера Алексей Навални. 

"Това, че има една жена, която е против нас... На фона на това да не пропусна - в Европейския съвет беше разгледано задържането на опозиционния лидер Алексей Навални в Русия. На този фон е оглушителна тишината и мълчанието на президента Радев. До този момент той не се е произнесъл. Нещо повече - европейските депутати, където и началник на кабинета му е европейски депутат, не влязоха да гласуват резолюцията за Навални и неговите хора."

Петимата български социалисти в ЕП нито гласуваха "против", нито се въздържаха на резолюция срещу Русия. Те просто не присъстваха на вота.

"БСП ги знаем какви са", отбеляза Борисов, но добави, че гласът на президента като "най-важната институция" е от най-съществено значение.  

Тук не става въпрос да се месим във вътрешните работи на Руската федерация, а за чисто демократичен процес. Всеки, който не харесва дадено управление, има право на глас. Защо в България да го има и то в пълния му обем, а на друго място - не. Затова предлагам да чуем какво Радев мисли. Защото и Европейският съвет, и Европейският парламент и Европейската комисия настояваме за незабавното му освобождаване. БСП ги знаем какви са, но държавният глава е най-важната институция и неговият глас е най-важен".

Днес в Русия ще се проведе национален протест в десетки градове против задържането на Навални. 

Коментари

Я каква реч му е дръпнал Боко!

Пита Редев защо не се обажда, ама и неговата (на Борисов) намеса в защита на Навални се изрази в две (2) думи. За сметка на това сега (в критиките към Радев) бая се е разпрострял. Абе аланколу! Не гледай треската в чуждото око, а виж гредата в своето.

викове "Оставка"...

"Той се спря да разговаря с нея и попита какви са проблемите. да разговаря с нея и попита какви са проблемите. Гражданката обясни, че от изкопа за басейна зад новопостроения социален център излизат камиони с кални гуми и цапат улиците." ...

И двамата - Радев и Борисов

са хора на Русия - първият явен, а другия "под прикиритие".
Чичо Форий

Простотията...

ходи по хората, не по гората!

Простотията...

По казуса с Ченгене скеле тишината на "прогресивната преса" е оглушителна. За сметка на врещенето на Бойкики за сараите на Доган. :)

....

Шах и мат с пешката. Хитър е Борисов. :-)

хахаха

Алоууу политиците на,аФтентичните и червените комунисти.И срещу Бойко да бягате не можете да го настигнете по акъл и любов от народа.Набива ви го перманентно,на следващите избори пак ще е така.

ние сме прости и той е прост и затова го обичаме.

И ти си от нашите.
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

??????

Бочко, ма значи ли това, че Черепа ако реши да се върне.. Щото и той нова партия си организира да та сваля, вие с Каскет Каренин НЯМА ДА ГО АРЕСТУВАТЕ.. И ша го чакате на аиропорта с РИТОНА в ръце.. Да му го върнете.. Няма да му бутате къщичките на хижа Иглика.. И пак ша го пуснете да продава талончета за търкане на тулупите и матряла.. Щото сега - видиш ли, Радев не искал да дигне юмрук за един осъден.. Дори не е само следствен като Черепа.. И ти що не уточняваш, Бочко.. ДА СЕ ПУСНЕ НАХАЛНИ.. Да продължи да се бори за свалянето на омразния Путин.. А НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА, БОЧКО ИМАШЕ и ИМА ОТ 200 ДНИ БОРЦИ ЗА СВОБОДА ОТ .... ТЕБ, БОЧКО!!! Що тъй? Путин няма ли право да се държи на власт по ТВОЙ ОПИТ И ПОДОБИЕ? Имал дворец.. А ти нямаш ли си къщичка в Барцилона и чекмедженце.. Осъдена ли е България в Страсбург заради теб, Бочко.. Заради един гранатомет.. Плати ли народа ти, а не ти по тази присъда.. Ами с какво тогава ти се различаваш от Нахалния, който иска в европарламента да се наложат още по-сурови санкции за НАРОДА МУ!! Щото от парите по присъдите, санкциите не страдате ти, Путин и олигарсите ви.. Страдат народите ви..
Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

При парламентарните

При парламентарните демокрации, каквито са повечето европейски страни, включително България –Франция е изключение, всичко свързано с външните дела е работа на външно министерство., тъй, че Радев може да се обажда за тях само от лично име, а не, като държавен глава. Да е чул Посерко английската, датската или холансдката кралици да са се изказвали за Навални - НЕ! и няма да чуе!, Той знае това много добре, но тъй, като работата на мафиота е да мами хората, той прави само това, както и в случая! Тъй, че по същата логика той може да пита например и Тъпата си Кърджалиска П..о, защо мълчи? Тъй, че нищо ново – около голям Посерко, голяма мЪрсотия и смрад!

Хм

"ЕП поиска налагане на санкции на Русия за Навални" "ЕК: Арестът на Навални противоречи на ангажиментите на Русия"

хахаха

Смешник Коцев.Ти тъпия шапкар със английската или холандските кралици ли го сравняваш??? Сега трябва да кажеш,че е равен на бог както другите кралски особи!:)))))

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.