Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Вчера депутатът от ДПС Йордан Цонев казал, че си харесва Делян Пеевски. Намекнал и че Бойко Борисов също си го харесва, но невинаги си признава.

А г-н Цонев не е кой да е. Той е вече зам.- председател на ДПС с ресор "Зелена сделка" (European Green Deal). Мнозина посрещнаха тази негова нова длъжност с присмех и насмешка. Не виждам нищо забавно, нищо смешно.

Европейската Зелена сделка е основата на финансовата, индустриална и социална политика за следващия програмен период.

Тя осигурява стотици милиарди публично финансиране и се стреми да ангажира дори повече средства от частния финансов сектор. Тези средства са предназначени да обезпечат модернизацията на икономиката на ЕС и технологичното "догонване" на Източна Азия и Северна Америка. Те са възможността за относително слаби икономики като българската да се включат като лидери в новите индустрии и новата енергетика, да преодолеят изоставането си в технологиите и иновациите чрез свеж, евтин и леснодостъпен капитал.

Зелената сделка включва и Механизма за справедлив преход, който трябва да подпомогне въглищните региони в прехода към нисковъглеродна икономика, да им осигури бъдеще като центрове на модерна енергетика. Зелената сделка е бъдещето на Маришкия басейн и долината на Струма, но и на всички енергийно-интензивни производства и бизнеси.

Йордан Цонев като зам.- председател на ДПС с ресор "Зелена сделка" не е шега, а знак, че Бойко Борисов изоставя тази ключова политика в ръцете на ДПС, на Пеевски и на Доган. Хора като Борисов и Доган гледат на европейските инвестиции - публични и частни - като на лични средства, пари за "усвояване" от партийни обръчи, като далавера. Предаването на Зелената сделка на ДПС е огромна опасност за българската икономика, за българските граждани, за икономиката на Южна България и за националната енергетика.

Но тази демонстрация от страна на ДПС е също така знак, че ние от демократичната опозиция не сме влезли адекватно в тази тема, не сме се позиционирали ясно в климатичната политика. Това, разбира се, е поправимо - и то още в близките дни и седмици, в които Демократична България ще представи политическите си приоритети за следващото управление на България. В тях Зелената сделка, истинската, а не далаверите на ГЕРБ и ДПС, трябва да е основна точка, да се откроява и с политически решения, и с публични говорители, които са способни да изнесат тежестта на тази политика в бъдещето управление с мандата на ДБ.

Коментарът е от фейсбук. Заглавието е на Клуб Z.

Вчера депутатът от ДПС Йордан Цонев казал, че си харесва Делян Пеевски. Намекнал и че Boyko Borissov също си го...

Публикувахте от Radan Kanev в Понеделник, 11 януари 2021 г.

 

 

Коментари

:)

По-голяма опасност за икономиката от варианта да я яхнат агенти на ДС и техните възпитаници няма. Това конкретно за Кънев, възпитаник на агент Еленов, по повод "Това е огромна опасност за българската икономика"
 Nick  F's picture
Nick F
Nick F

Абе....

Имате странни мисловни пътища, бих ви посъветвал да се обърнете към специалист.

интерснооо

Радне,ДПС може да са всякакви,но са много по европейци и отговорни за държавата отколкото ти и кликата към която принадлежиш.Откакто си станал политик,си доказал че не работиш за България,а за частни интереси и други държави.Айде изчезвай от политическата сцена!
 Nick  F's picture
Nick F
Nick F

Абе....

Доста лъжете господине, като един балкански министър председател лъжете.
Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

Посерко подари цял един

Посерко подари цял един газопровод за милиарди на Путин, на Доган му прави безплатно пристанище, на Прасето подари медиите в България - всичко това законно, тъй, че и този подарък ще бъде законен. А тъй, като властта в България е разделена нужният закон, законно ще го прави Тъпата Кърджалийска п...а, според определението на самия Посерко.

Палячо,как му го подари

Палячо,как му го подари,прехвърли му го с натурален акт ли? А иначе Германия строи С.Поток и ще взема газ от Раша,но явно за тебе,щом е Германия и половината западни държави може,щом сме ние не? А и до сега,България да не е вземала газ от луната,от 1.1.21г.,вече получаваме и азерски газ,скоро и американски. Айде лека нощ!
Десебар Бойкикев's picture
Десебар Бойкикев
Десебарка

Ми Радо, печелите изборите

И тогава взимате зелената сделка в свои ръце. As simple as that. Докато изкласите в управлението, нищо не ви истава освен да разпявате припева "Ако искаш да го стискаш с двете си ръце..." Там сте експерти.

А тука

https://tribune.bg/bg/mrezhata/moral-po-kostovski--ili-kak-umen-i-krasiv-sadiya-e-ortak-s-dogan/

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.