Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Движението за права и свободи (ДПС) и неговият електорат си харесват много депутата и бизнесмен Делян Пеевски и няма никакво намерение да се разделя с него. 

Това заяви днес пред БНР новият зам.-председател на партията Йордан Цонев. Той коментира поредното изскачане на името на Пеевски в общественото пространство през тази седмица, в която първо президентът Радев обяви, че премиерът "Борисов е ортак с него" и втори път, когато именно Борисов прекъсна по средата пресконференция на Националния оперативен щаб само и само да заяви (без да позволи допълнителни въпроси от журналисти), че нямал нищо общо с депутата. 

Йордан Цонев обяви, че не вижда проблем в Пеевски и дори напротив - последният бил направил много за страната и за хората, и особено много за електората на ДПС. 

"Ние не предвиждаме раздяла с никой, защото нашата партия и нашият електорат си харесваме г-н Пеевски. Ако зависи от партията, няма да има такава раздяла", категоричен бе Цонев. 

Той обаче коментира не само общественото мнение за Пеевски, а и това за самото ДПС. Според Цонев обаче, другите парламентарни партии, които постоянно се опитват да се разграничат от Движението, били лицемерни, защото: 

"Няма партия, която да не ни гони по коридорите за подкрепа. Даже май трябва да го документираме това, за да се сложи край на лицемерието". 

Иначе Цонев бе категоричен, че ДПС нямала желанието да е в изпълнителната власт на всяка цена, въпреки официалните заявки, че е време за влизането им в правителство. Според депутата и зам.-председател на партия, за тях е важно приоритетите от тяхната програма да бъдат приети от управлението:

"Сегашният тип мнозинства, просто да има 121 души, хаотичните програми и хаотичните инвестиции не вършат работа. Задачата ни е да се възстанови държавността и диалогът между институциите". 

Именно този нарушен диалог бил голям проблем, обясни Цонев, и припомни, че ДПС още от 2017 година са предупреждавали, че кризата между президента Румен Радев и изпълнителната власт ще разруши междуинституционалния диалог и държавността.

"Ние не сме отправяли никога отровни стрели. Ако даваме оценка на президента, тя е съобразена с неговите действия и нашата представа какъв трябва да бъде президентът. Не сме участвали в разрушаване на диалога, а сме критикували, че това се случва. Поискахме оставката и на президента, и на премиера в хода на кризата". 

Цонев беше категоричен, че ДПС не води разговори с ГЕРБ за подкрепа на Бойко Борисов при евентуално негово кандидатиране за президент:

"Румен Радев трябва да бъде доста по-внимателен в думите, които казва. Той трябва да бъде обединител на нацията и мост между отделните партии. Той трябва да бъде мостът между всички, а не да взривява диалога".

Ключови думи

Коментари

mm

Ескобар също беше харесван

Популярността на г-н Пеевски в ДПС няма начин как да бие тази на Пабло Ескубар в Колумбия в по-голямата част от последните 10 години на живота му.
mm

Градим държавността

И какво иска да ми каже г-н Цонев с: "ще разруши междуинституционалния диалог и държавността" Може би г-н Пеевски е олицитворение на изгражданата държавност?!
Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

Ми, то и Посерото под

Ми, то и Посерото под магнолията само така си говори, че повече няма да си менка панталонките с Прасчо?!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.