Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Китайската компания Huawei завърши първия си завод с чипове в началната точка на пандемията - Ухан, съобщи Gizmochina.

Общата площ на новия комплекс е над 200 хил. кв. метра и включва производствен завод, електроцентрала, софтуерно предприятие и всички други съпътстващи съоръжения. 

Производството на чипове ще започне веднага щом заводът бъде пуснат в експлоатация. В началото това ще са старите 45-нанометрови чипове, до 2022 г. ще започне производство на 28-нанометрови. Huawei има да наваксва много на конкуренцията, които от 2021 г. пускат 7-нанометрови чипове, и дори от своите устройства, които последно ползваха 10-нанометровите процесори Kirin.

Въпреки това заводът е страхотен и впечатляващо бърз успех за техногиганта, който бе ударен сериозно от санкциите на САЩ в последните 2 години. С тезата, че са подчинени на китайската комунистическа партия и заплашват американската национална сигурност, администрацията на Тръмп ограничи сериозно възможностите на Huawei да търгуват с големите производители на чипове и софтуер.

 

Huawei строят усилено и втори такъв завод в Шанхай, който ще е на тяхна дъщерна компания. Въпреки санкциите, компанията се справя прекрасно с продажбата на смартфони.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.