Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Следващите телефони Huawei може да са оборудвани и с най-добрите в бизнеса в близкото бъдеще - Qualcomm. Американската компания за чипове е кандидатствала за лиценз за работа с китайския техногигант.

Това е добра новина за Huawei, която бе под ударите на американски санкции постоянно в последните близо 2 години. САЩ твърдят, че 5G оборудването на Huawei, което бе най-популярната опция по света за въвеждане на новото поколение мобилни мрежи, може да бъде достъпно от китайските власти. Компанията загуби множество договори за 5G оборудване по света. 

А нови забрани блокираха възможността на компанията да произвежда собствените си чипове от серията Kirin. Под въпрос бе какви процесори ще ползват следващите смартфони на компанията, нещо, което може да навреди дори на огромната им и растяща популярност в Китай.

Intel, AMD, Samsung Display и Sony получиха разрешение да правят бизнес с Huawei. Над 300 са компаниите, кандидаствали за лиценза, около 100-тина вече са го получили. Основното условие е да не се ползват за 5G бизнеса на компанията, който е отделен от останалите.

От тук следва логичният въпрос дали Google ще получи разрешение - и те са сред кандидатите за лиценз. Това би означавало компанията отново да разполага с Google Services, пакета от услуги на американската компания, който е ключово допълнение към повечето Android смартфони. Загубата на достъпа до Google Maps, Gmail, Docs и много други удари продажбите на Huawei извън Китай.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.