Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Една-единствена дума е достатъчна, за да поставим диагнозата не само на доскорошния унгарски евродепутат Йожеф Сайер, но и на неговия наставник и първоучител Виктор Орбан, че и на цяла плеяда други политици-популисти, които в общия случай най-обичат да се кипрят в носията на консерватори, традиционалисти и патриоти.

Г-н Сайер от 37 години живее в (надяваме се щастлив) брак със съпругата си Тюнде, двамата имат дъщеря Фани, а достопочтеният депутат е и автор на труд с многозначителното заглавие „Опиумът на глобалисткия утопизъм и неговите противоотрови". Но след бягството му по улука от една гей-веселба в Брюксел полицията откри в неговата раница не противоотровите срещу глобализма, а съвсем реални наркотици - глобалистки наркотици, дошли я от Колумбия, я от Мароко, я от съседна Нидерландия.

Съвсем реално се оказва и участието в това твърде свободонравно гей парти на въпросния политик, който в родната Унгария даде всичко от себе си, за да прекърши ЛГБТ и да увие в политически пашкул така наречените „традиционни ценности". Тъкмо тук възниква съвсем простичкият въпрос: С какви очи г-н Сайер ще обяснява на Тюнде и Фани окървавените си от улука ръце, как ще защитава и занапред „традиционните ценности" пред своите унгарски избиратели?

Лицемерие, уважаеми читатели, за това става дума тук.

Виктор Орбан, шефът на Сайер, изпадна в същото положение, когато миналата седмица трябваше да се поти пред журналисти от германския „Ди Цайт", обяснявайки гръмотевичните си и дълбоко лъжливи нападки срещу Джордж Сорос – тъкмо срещу човека, който навремето го изучи по университетите и му даде добра работа във фондацията си „Отворено общество". Същият този Орбан, заедно с домакина си Качински, благочестиво се кланяше пред Богородица на църковна служба във Варшава, докато неговото протеже пълзеше надолу по улука в омразния Брюксел.

Лицемерие, от което направо ти спира дъхът

Но какво да се чудим и задъхваме? Лицемерието е единственият инструмент, с който съвременните фарисеи (популисти, традиционалисти и пишман-консерватори) съумяват да водят за носа огромни маси избиратели. Те добре знаят, че обществото се променя, че хомосексуалните имат право на равнопоставеност, че ЕС е най-щастливият следвоенен проект в Европа, а без парите от щедрите брюкселски фондове избирателите им ще обосеят, пък те самите ще се окажат безработни.

И въпреки това дейци като Орбан, Качински и Льо Пен, партии като германската „Алтернатива за Германия" или българските „патриоти" громят словесно ту ЕС, ту глобализацията, хомосексуалните, либералите, Сорос, Бил Гейтс и за когото още се сетите. Те добре разбират накъде върви светът и какво представлява „реалната политика", но също така добре знаят, че в недрата на техните електорати дремят злоба, завист, комплекси и агресия. И вместо да обслужват реалните интереси на тези избиратели, те обслужват предубежденията им.

И наум не би ми дошло да съдя политик за това, че е гей. Не бих го осъдил дори, че взима наркотици, макар да съзнавам, че последното вреди на здравето и не бива да се поощрява публично. Повечето политици живеят тежък живот – това е цената, която плащат за лъча на прожектора, за опиянението на властта, за добрите си заплати. Ако работят в интерес на избирателите си, но и на общото благо, личният им живот изобщо не ме интересува. Но когато „проповядват вода, а пият вино", както гласи една подходяща за случая поговорка, тогава те губят всякакъв кредит на доверие. А политик без доверие е като гол мъж на брюкселски улук: безпомощен, нещастен, провален и с окървавени ръце.

Срещу пандемията на дигиталния свят, фалшивите новини, с които ни заливат социалните мрежи, а и редица псевдомедии, има просто лекарство: проверявайте източниците и сверявайте фактите. Срещу отколешната (и твърде сходна) болест в политиката  - лицемерието - рецептата също е сходна: видиш ли, че те лъже, не гласувай повече за него.

"Дойче веле"

Коментари

 's picture

Бобо

родна картинка

У нас е същото, педерастчето Джамбазки и той защитник на традиционните ценности....

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.