Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Китайският техногигант Huawei по всяка вероятност планира продажба на бранда си за смартфони Honor. Слуховете индиректно потвърди говорител на бранда пред Android Headlines.

Honor е бюджетната линия на Huawei, която в един момент бе дори по-популярна от основната им серия смартфони. Това бе още по времето, когато Huawei правеше точни копия на iPhone - до последния детайл.

В средния клас Honor често надминаваше конкуренцията, взимайки технологии и функции, появили се предишната година в топ-устройствата на Huawei - подход, който Apple се опитва да приложи с iPhone SE, а Samsung - със своята бюджетна A серия.

Смята се, че сделката ще бъде обявена в края на този месец. Кой е купувачът е мистерия, но по всяка вероятност не е китайска компания.

Основно предимство на продажбата ще бъде възможността на Honor да се измъкне от санкциите на САЩ, които нанесоха сериозен удар на смартфоните на Huawei. Те блокираха възможността на компанията да ползва услугите и приложенията на Google в устройствата си, което пък отблъсна западния пазар. Междувременно продажбите на Huawei растяха в Китай.

Санкциите срещу Huawei обаче са под въпрос, след като демократът Джо Байдън спечели изборите в САЩ. Не е ясно дали САЩ планира да запази всички санкции. В последните седмици все повече американски компании се сдобиха с лицензи да работят с китайската фирма, стига това да не е свързано с 5G хардуерът им.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.