Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Най-голямата социална мрежа в света - Facebook - ще блокира напълно политическите реклами след деня на вота за президент в САЩ - 3 ноември, съобщи Engadget.

Целта е да се защитят американските граждани от дезинформация и "объркване", обясняват хората на Зукърбърг.

От социалната мрежа ще бъдат сваляни и призиви хората да стават наблюдатели на вота в последния момент, особено когато призивите за това включват "милитаризиран език" и "предполагат, че целта е да се заплашва, контролира или демонстрира сила пред избирателните комисии или гласуващите".

В дните преди вота модераторите на Facebook ще бъдат много по-агресивни и експедитивни в означаването и изтриването на фалшиви новини, обещават от компанията.

"Ако кандидат или партия обявят победа, преди надпреварата да е обявена за приключила от големите медии, ще добавяме факта, че броенето още продължава и няма определен победител", обяснява вицепрезидента по интегритет на Facebook Гай Розън.

 

Притесненията на Facebook се основават предимно на твърденията и изказванията на настоящия президент Доналд Тръмп, който ще се бори за втори мандат срещу бившия вицепрезидент на демократите Джо Байдън. Тръмп неколкократно обяви, че изборите ще бъдат манипулирани, основно чрез гласуването по пощата (въпреки че в историята на САЩ никога не е имало подобни масови манипулации на вота). Именно вота от разстояние е предпочитан от демократите, пък и той се осъществява от вече над седмица, защото започва преди присъственото гласуване.

Тръмп също така не даде ясна заявка, че ще предаде властта мирно в случай на загуба. И окуражи своите симпатизанти да наблюдават изборния процес отблизо, което притесни много изборни експерти и хора от администрацията на вота в САЩ.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.