Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Стотици коментари, макар някои далеч отвъд доброто възпитание и тон, заляха официалните профили на малтийската евродепутатка от ЕНП Роберта Мецола в социалните мрежи Facebook и Twitter. Допреди дни неизвестна за родната публика, евродепутатката, която се нагъбри да внесе 36 поправки в проекторезолюцията за България, с чието гласуване днес трябва да завърши дебатът за върховенството на закона и ситуацията в страната ни, проведен в пленарната зала в понеделник, вече със сигурност е най-популярната представителка на ЕП у нас.

Онлайн офанзивата, даже война, срещу нея, започна още вчера. Масовото недоволство от българи доведе до това Мецола да оттегли една от редакциите си - тази, в която, неназовавайки по име Васил Божков, вменяваше, че той финансира протестите срещу правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев у нас.

Евродепутатката дори отговори с туит на атаките, в което обяснява, че ЕНП и тя самата не са имали предвид, че всички протестиращи са платени. Но това - след призива й "Поемете си въздух, момчета (пичове)". 

Въпросната реплика предизвика и действащ политик - кметът на район "Средец" в София Трайчо Трайков, да й отвърне, както сам съобщи.

 

 

"Дишайте? Да, политиците понякога трудно приемат критика, но това, което казвате, е позорно. Аз самият съм политик и мога да разкажа много за това как българската/кремълска мафия използват съдебната система. Жалко е, че хора като Вас не искат да чуят."

Мецола в последните часове е успяла публично да отговори и на един от невъзпитаните коментари, които е получила - видимо от поста й - като лично съобщение, което сама е приложила. Неидентифициран потребител я е нарекъл "кучка" и предлага нелюбезно секс с нея и майка й, предупреждава я да не се меси в България, нарича я "грозна"... На това евродепутатката е отвърнала, спазвайки добър тон, за разлика от неназования събеседник: "Ще предам на майка ми", а после в публична реакция добавя: "Попитах майка ми, но тя любезно отказа. Тя също така допусна, че това по всяка вероятност не е най-добрата стратегия да изложите гледната си точка. Но благодаря за мисълта"...

Под този и туит следват множество коментари, в това число и от българи, след които и популярни лица, които заявяват публично неодобрение към грубия, невъзпитан, неуважителен тон на въпросния потребител. И се извиняват от негово име, настояват въпросният потребител да бъде рапортуван пред Twitter. Сред тях са и Емил Джасим, и Боян Юруков, и Божидар Божановмного други.

Някои от коментарите обаче припомнят на Мецола, че гневът срещу нея е трябвало да бъде очакван с оглед на действията й в Европейския парламент, припознати от протестиращите в българия граждани като инициирани от ГЕРБ и като "подкрепа за мафията".  

В следващите часове - свидетелстват потребители на социалните мрежи, повечето коментари от българи по страницата на Мецола във фейсбук са изтрити, а много от потребителите - блокирани.

Оказа се, че достъпът до официалния профил на евродепутатката във фейсбук от България - тоест от български IP адреси, е блокиран в социалната мрежа.

Това се вижда на екран, когато от България има опит за посещение на официалния профил на Роберта Мецола във Facebook - чрез линк в профила й в страницата на Европейския парламент.

В Twitter активността срещу Мецола обаче все още е в ход, но и там потребители биват блокирани. Такъв е бил случаят с активиста Виктор Лилов, който, след като е попитал евродепутатката публично има ли някаква представа що е то "върховенство на закона", като говори за платени протести и корупция при президентски съветници къде са й доказателствата и я нарича "срам" за ЕП, съобщава: "Нейната (на Мецола) последна идея за комуникация с българи е да ни заглуши чрез блокирането ни в профилите й. Какъв позор..."

На друг атакуващ евродепутатката с невъзпитаното "Бейби, блондинките са демоде, смени цвета на косата", тя е отговорила лично: "Женомразството е това, което е демоде, бейби..."

Във фейсбук се появиха и страници с името на представителката на ЕНП, в които потребителите "да изразят своята любов", извадени са нейни предишни изказвания по различни теми в Европарламента, с твърдения, че аршинът й е двоен, когато иде реч за върховенство на закона в Малта и в България, например.

Потребители твърдят, че са се добрали и до неин телефон, където... пращали съобщения. Тоест - атаката явно излиза и извън онлайн пространството.

 

Развитието на историята с поправките в резолюцията за България е, че предложенията на Мецола не бяха приети от Европейския парламент. 

Коментари

Мдаа

Някой още да не видял,какви са "умните и кресливите"?? Чисти фашисти в най чист вид.Който не е съгласен с тях и ги критикува,е враг и бива нападан по най долен начин.Това ли искахте аФтентичните другари и комунистите от площада?!

....

Драма! Голяма драма! Шок! Бонба! Скандал!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.