Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Конгресът на САЩ прие вчера законопроект за налагането на санкции срещу китайски длъжностни лица, обвинени в масово интерниране на уйгури, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Камарата на представителите гласува с 413 срещу 1 глас в подкрепа на текста. Сенатът вече одобри законопроекта в средата на май. Остава президентът Доналд Тръмп да сложи подписа си под него, с риск да влоши още повече отношенията между двете световни сили.

Намиращият се в северозападната част на Китай Синцзян-Уйгурски автономен район е населен с едно от най-големите национални малцинства в страната - уйгурите, повечето от които изповядват исляма, отбеляза ТАСС.

През август 2018 г. Върховният комисариат на ООН по правата на човека заяви, че разполага с данни за задържането в изправителни лагери на до 1 милион уйгури.

Властите в Китай многократно отрекоха информацията за такива лагери в Синцзян и казват, че там действат само "центрове за образование и професионална подготовка" на "попаднали под влиянието на идеите на тероризма и екстремизма лица".

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.