Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министерството на търговията на САЩ включва 28 китайски организации в санкционния си списък заради ситуацията с уйгурите, предадоха Ройтерс и ТАСС, цитирани от БТА.

Това са 28 организации, определени отправителството на САЩ като занимаващи се с дейност, противоречаща на външнополитическите интереси на САЩ.

Тези организации са въвлечени в нарушенията на човешките права, които Китай извършва срещу уйгури, (. . .) и други представители на мюсюлманското малцинство, се посочва в документ на ведомството, публикуван в базата на федералния регистър.

В черния списък на САЩ попадат група китайски технологични компании, които разработват технологии за лицево разпознаване и други форми на изкуствен интелект. Според Вашингтон технологиите се използват за подтискане на китайското мюсюлманско малцинство, допълва Асошиейтед прес.

Включването в черния списък на практика означава, че на американски фирми се забранява да продават технологии на китайските компании без разрешение от правителството.

Сред засегнатите са Хайквижън (Hikvision), световен лидер в технологиите за видео наблюдение, както и известни китайски компании за изкуствен интелект като Сенс тайм (Sense Time) и Мегвий (Megvii). Списъкът включва и няколко агенции на регионални китайски власти.

Очаква се официален документ да бъде оповестен по-късно тази седмица.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.