Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Губернаторът на северозападната провинция Синдзян на Китай Шохрат Закир обяви, че уйгурите и представители на други малцинствени групи в центровете за професионално обучение са се "дипломирали" и живеят щастливо, предаде Асошиейтед прес.

 
(Видео, в което е заснето "обучение" в образователните центрове).

Близките им посочват, че все още се извършват случайни задържания. Бивши арестанти и роднините им споделят, че т.нар. образователни центрове са на практика затвори, където са принуждавани да се отказват от исляма и да се вричат във вярност на партията. Някои от тях твърдят, че са били измъчвани.

Закир изрази позицията си по време на брифинг, след като през миналата седмица американският Конгрес гласува акт за защита на човешките права на уйгурите.

"Когато животът на хората от етническите групи в Синдзян беше сериозно застрашен от тероризъм, САЩ си запушиха ушите", изтъкна губернаторът. "Точно обратното, сега, след като обществото на Синдзян постепенно се развива, а хората от всички етнически групи спокойно живеят и работят, САЩ се чувстват несигурни и атакуват и обиждат Синдзян."

Американският акт осъжда масовите задържания на приблизително 1 милион уйгури, казаци и други малцинствени групи в провинцията.

Също препоръчва да се наложат санкции срещу китайски правителствени служители, които носят отговорност за нарушаването на правата на човека в Синдзян.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.