Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Много робства е преживяла милата ни родина, и от много робства са я освобождавали. Празниците послучай освобожденията на България са между 4 и 12 в годината – зависи от политическите виждания на празнуващия и дните платена отпуска, с които разполага.

И ето, че отново попаднахме в лапите на поредното робство, което с невиждана ярост завладя отечеството и отнийде взорът ни не вижда освободител. Затова седим по къщите и чакаме. Също като при предишните. Но има и някои разлики.

Новото робство е по-различно от предишните с това, че то завладя и останалите държави. Затова, предполагам, освобождението ни се бави толкова. На всичкото отгоре се оказа, че този път трябва да имаме и план. В другите държави имат план и го ползват като въже, с което се издърпват бавно от пропастта нагоре. Ние също сме си подгтовили въже, ама засега нямаме план. Та, малко безперспективно изглеждат нещата.

Затова предлагам да се организираме и да действаме като германци – с точка 1, точка 2, точка 3 и така нататък. По принцип опитът на повечето от нас с немците се изчерпва с двата вида филми за тях на популярни тематики. В едните се ходи по пагони и се крещи „Хендехох“, в другите - по хавлиени чорапи и се крещи „Шнелер, шнелер“. Аз гледам телевизионните щабове (щото то останалите предавания ги уволниха и друго няма какво да гледаме), та съм доволна. Точка 1 се спазва. Има пагони, има крещене, има „Хендехох“ и „Шнелер, шнелер“, само камерата не показва хавлиените чорапи, но има време. Още се опознаваме.

Плавно преминаваме към точка 2. В нея също като другите държави трябва да идентифицираме и декодираме генома на врага. Другите като по-северни, сиреч дребнопишковци, се занимават с дребни неща. С вируси. Ние като българи и хора темпераментни, умни и обичливи, действаме с размах. Нашият враг е по-голям. Даже не е само един, враг има навсякъде, само трябва да го откриеш.

Вариант първи за враг – циганите. Вариант втори за враг – селяните. Вариант трети за враг – емигрантите.

И за трите групи знаем, че единствената им цел в безрадостния им скапан, безотечествен живот е да вървят сред нас и да ръсят вируси. Ръсят и вървят, вървят и ръсят.

Затова, хопала, "хендехох" и "шнелер, шнелер" - пращаме жандармерията в циганските махали, на КПП-тата на София и спираме самолетите от чужбина. Хопала ли казах по-горе? Извинете, исках да кажа ибре-дебре.

Другите може и да се лигавят с вирусолози, професори, умници и мазници, да си викат "битешьон-данкешьон" по цял ден, ние си имаме пагон да ни пази. Седи по граничните пунктове, които стават все повече и ни пази.

На всеки ром – пагон. На всеки емигрант – два. На селяндурите - цялото РПУ! 

Седят и викат: „Гоу бак имидиатли. Шнелер, шнелер!“ И вирусът бега. Ама не много бързо, промъква се тук-там из шубраците като партизанин преди Девети и затова се налага да увеличаваме граничните пунктове. Така, както са сега, перверзна работа. Лигава.

По точка 3 ще раздаваме едни пари, ама сега има по-важни точки, затова нея я прескочете.

Да се върнем на точка 2. Мисля, че ако отцепим не само ромските махали, но и „Люлин“, и „Младост“, прехвърлим танкови войски към Плевен, а ракетни по турската граница, изкопаем дълбок ров около „Максуда“ във Варна, две-три тепета в Пловдив, „Славейков“ в Бургас и целия Димитровград, донякъде ще спасим положението. Ако войната не се развие така, както сме планирали, можем за известно време да се откажем от Кърджали и Благоевград, да им берат грижи съседите. Все пак нашата цел е да намалим бройката на жертвите в национален мащаб, а как мерим мащаба, никой няма да пита.

По точка 4 трябва да осигурим маски и защитни костюми на медицинския персонал. Обаче и нея я прескочете - да се върнем на точка 2.

Ако вирусът продължи да настъпва, ще се наложи да мобилизираме запаса. Откъде ще го свикаме, не знам, но така пише в плана. Ще го наредим по още КПП-та, например може да се наложи да наслагаме по един запасняк във всеки дом. Да следи дали се спазват два метра разстояние между съпружеските тела в този дом и ако се наложи, да осигурява дистанцията помежду им. Ако трябва, ще наредим роднина-милицонер, роднина-милиционер, нашата работа е да ви опазим живи. Не, не, не бегайте, нема "не искам" - ще ви опазим!

Ама стига сте питали къде са парите, къде са маските!!! В Италия умират, с чували ги извозват, а вие: парите, та парите, маските, та маските... Лигльовци!!! Съсредоточете се в точка 2, ако обичате, предателите, които зациклиха на точки 3 и 4, да се явят в прокуратурата. Ама не спирате да питате, бе, ей - аз казах ли ви, че заразата тръгна от ромските махали? Е, сега ви казвам.

Чудесно, че най-сетне привлякох вниманието ви, да продължим с точка 2 и ромските махали. Жандармерията се е заела с този проблем. Ако не се справи, виновни са циганите.

Ако ние не се справим, виновни сте вие.

Ако вие не се справите, виновни са циганите.

Ако циганите избегат, логично - виновни са емигрантите. А какви са емигрантите? Цигани и селяндури.

Благодаря за вниманието. (Не, няма повече точки).

Ключови думи

Коментари

Костадин Генчев's picture
Костадин Генчев
Косьо Генчев

Лола, Лола . . . .

Удоволствие е човек да те чете! Ама в днешното ни време кой разбира от сатира! Народецът е изперкал от страх, който му се налива ката ден в чутурата от телевизора. То чували, то трупове, то детски площадки за "складирането" им, то хладилни камиони за извозването им! И хорицата един по един "сдават багажа", цъклят очи, кръстят се и чакат да бъдат спасени от Спасителя. Ама не Христос. Бойко се казва нашият Спасител, да удължи Господ Бог дните му на държавното кормило, 'дето се вика. Ама той държал здраво кормилото на джипката - 'ма кой ти гледа?! Важното е да държи някакво кормило . . .пак е по-добре отколкото да си го държи през джоба. И както казваш, Лола, "няма не искам"! Всички трябва да бъдем спасени и после да Му бъдем благодарни!
Михаил Константинов's picture
Михаил Константинов
Мишо Константинов

Смъртност

Смъртност в Европа от К-вируса: 136 на 1 милион от населението. Смъртност в България: 6 на 1 милион. Съотношение: повече от 22 пъти в полза на България. Или повече от 2200%. И понеже пиковете в Европа отминаха (бяха на 31 март и 3-4 април), това съотношение ще се запази. Мъка...
Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

Сигурно си добър математик,

Сигурно си добър математик, но си още по-добър манипулатор. На каква математическа логика, слагаш на едната везна цяла Европа, а на другата само България? За да се върже манипулацията ли? Защо, вменяваш вина за 2 200% смъртност - нагла лъжа, на страни, като Чехи, Словакия, Румъния, Естония и т.н.? Ми, ако всички те си имат по един Гешев ще станеш лауреат на ФЕЗ /Федерацията на европейските затвори/ за всяване на паника сред чехи, словаци...…….. Защо не опиташ и една друга математика – слагаш на едната везна цялото ООН, а на другата България и ни показваш процента? Трудни отговори за манипулиране! Наистина понякога манипулацията е Мъка, Мъка, Мъка...дори и за един роб математик!
Михаил Константинов's picture
Михаил Константинов
Мишо Константинов

Добре е да се успокоим и да

Добре е да се успокоим и да спорим с аргументи, а не с квалификации. Сравнявам България с Европа, защото България е в Европа и има близки до средноевропейските параметри. Без смъртността от К-19, където сме много по-добре, десетки пъти по-добре. Има много хипотези защо е така. Срещат се даже някои от тях в нета, може да се прочете и евентуално да се разбере. По други показатели сме по-зле. Един българин би трябвало да се гордее, когато държавата му е добра в нещо. Аз лично се гордея. Така са ме учили и на това уча децата си. Но дори да вземем средното за света, в България има 3,7 пъти по-ниска смъртност от К-19. Това е 370%. Не трябва да се дразним от процентите. Те са такива, каквито са. В България например смъртността е 84 пъти по-ниска, отколкото в Белгия. Това е 8400%. Чудовищно много е, но е факт. Има и други показатели, например промили. Там сме още по-добре. Това последното е шега, разбира се.
 's picture

Kruger

България е на последно място в ЕС

по средна продължителност на живот. В Европа пред нас са също страните от бивша Югославия и Албания. Хич не е за гордост, че хората в България умират по-рано и от други неща, а не от този вирус. Да затваряш и разваляш е лесно и не се иска акъл, да организираш здравеопазване и здравословна околна среда е трудното. И не е за милиционери. В Италия например средната продължителност на живот е 83 г., в България 75. Тук просто няма достатъчно възрастни хора.
Костадин Генчев's picture
Костадин Генчев
Косьо Генчев

Мишо, Мишо . . . .

'Ми кат' сме си толкова добре, Мишо, оти ги ручаме сите жабета? Имаш ли нормален отговор? Защо подготвяме детски площадки за трупове в чували и сме турили в готовност хладилните камиони? Не, че това тук не е върховна глупост, ама тази върховна глупост няколко пъти я чухме от устата на Върховния ни вожд, следовник на Винету. А иначе тези проценти си ги метни на . . . на каквото си искаш ги метни! Цялата операция е за да ни се покаже после по телевизора Бойко спасителя, на когото признателното неумряло население трябва да е единствено благодарно. 'Ма ние трева не пасем, Мишо!
Михаил Константинов's picture
Михаил Константинов
Мишо Константинов

Смъртност

Да се ругае опонента е признак на слабост и лошо възпитание. И на липса на самочувствие също. Данните за всички държави ги има в нета. За които не са успели да ги открият, пояснявам. От Чехия имаме 3 пъти по-ниска смъртност, от Словения - 6 пъти, от Румъния - 4 пъти и от Хърватия - 3 пъти. От Германия засега - 10 пъти, но скоро ще станат 8 пъти. Все е нещо: 8 пъти по-ниска смъртност от великата Германия. Дето не е толкова велика вече, откакто разни дами й съсипаха войската.
Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

Tака вече е малко по-добре

Tака вече е малко по-добре отколкото в началото, в което се опитваше да вмениш, че в останалата Европа смъртността е 22 пъти по-висока от нашата. Оказа се, че за изброените по-горе страни тя не е 22, а 3, 4, 6! Май има разлика? Получи се нещо, като компотите и компютрите! Та ето в това се състои манипулацията - взимаш средно аритметично, което ти изнася и го лепваш на всички останали! Апропо, а кой ти подшушна да делиш ЕС на две България и останалата част. България не е ли също част от ЕС? А няма ли да е справедливо, ако сега другата Европа се аргументира на твоите сметки и реше, че България е много добре и няма нужда от парична помощ? Просто парите отиват при тези, които наистина имат нужда. Май, ще е справедливо! Тогава как ще реагира господарят ти?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.