Юношите на "Лудогорец" понесоха най-тежкото си поражение в Младежката Шампионска лига досега - 0:5 срещу "Базел" на стадион "Георги Аспарухов". В предишните си двубои малките "орли" отстъпиха с 0:4 пред "Ливърпул" и с 0:3 от "Реал" (Мадрид).

Някаква утеха е, че на "Герена" имаше към 8000 зрители, най-вече ученици и подрастващи от столичните детско-юношески школи. От щаба на българския първенец искат да поставят рекорд по посещаемост в лигата на 19-годишните, която е аналогична на големия турнир.

В третия сблъсък разликата в класите бе може би най-голяма, тъй като юношеският футбол в Швейцария е на много високо ниво, пък и гостите днес не проявиха аристократизма на момчетата от "Реал" (Мадрид).

Победата на младежите на "Базел" бе изкована още до 20-ата минута, когато се разписаха Кани и Айети. В края на полувремето Айети удвои актива си за 3:0. След малко повече от час игра Итен и Пикел покачиха на 5:0 с две бързи попадения.

Тези мачове са школа за момчетата от "Лудогорец", при това елитна, а те биха могли да покажат по-добро лице, но играят доста притеснени и сковани. А двубоите на юношите са урок за целия ни футбол, тъй като в тях не играят чужденци и разликата в класите между българските момчета и швейцарци, испанци и англичани просто няма как да се коригира.

Мачът между мъжките отбори е от 21:45 часа на стадион "Васил Левски".