Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Христо Стоичков дава рецептата си как се справя с коронавируса в интервю за каталунския в. "Мундо депортиво", в който някога имаше колонка. Камата е в САЩ - от години той работи за базираната в Маями мексиканска телевизия "Унивижън".

Заобиколен е от цялото си семейство, но казва, че не се вижда с децата и внучето си от съображения за безопасност. През миналата седмица Камата призова строго да се спазва карантината с мерена реч в инстаграм.

“Аз съм здрав, но много се пазя. Ям чесън, лук, пия топла вода и стоя дълго време под душа с гореща вода, за да се опазя от този вирус, разказва № 8. - Тук съм със семейството си - с моята съпруга Марияна, с тъщата... Тя е на 80 години и трябва много да я пазим, защото вирусът е опасен най-вече за възрастните. Дъщеря ми живее наблизо, а от седмица не съм виждал внучето, не бива да рискуваме. Тази болест се предава много лесно.”

Стоичков описва мерките в щата Флорида:

“В Маями са все по-драстични. Първо училищата се опразниха, след това плажовете, улиците... Следим с голямо внимание какво се случва в Италия и Испания. Вижте възрастта на починалите. Вирусът удря най-лошо болните и възрастните. Аз съм роден спортист, през целия си живот спортувам, но много внимавам да не засегна хората, които най-много обичам.”

Стоичков признава, че с тревога следи нарастването на болните в Испания и не пести съвети за строга карантина и изолация. Той дава за пример Китай, където по думите му проблемът бил решен за два месеца, "защото цялата държава се мобилизирала".

"Тази криза показва в какво състояние е светът, реди Камата. - Китай е силен, но Италия и Испания са слаби, както и цяла Европа. Виждаме сега какво се случва в САЩ."

Футболът липсва на Стоичков, но той е песимист, че Шампионската лига и вътрешните първенства ще завършат. Не го и вижда за редно.

"Най-важно е здравето на хората", заключва Ицо, като демонстрира, че в момента основно се вълнува как се развива пандемията по света.

Коментари

Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

Казват - аз не съм го виждал,

Казват - аз не съм го виждал, че бюстът на Хрушчов в Новодевическите гробища бил от два мрамора - половината бял, половината черен. Този симпатяга също е от две половини. Едната - добър човек, баща и съпруг и голям футболист - гордост за всяка нация. Другата - слаб треньор, празна глава и голям тюфлек. Орисия без избор!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.