"Интер" е на полуфинал за Купата на Италия и постижението е още по-сладко, тъй като бе записано срещу големия градски съперник "Милан" - 2:1 с обрат. Победният гол на Кристиан Ериксен падна в седмата минута на добавеното време - от пряк свободен удар.

Главната роля отново получи Златан Ибрахимович, но най-вече в отрицателна светлина.

Шведът откри резултата в 31-ата минута. След края на първото полувреме той се спречка с Ромелу Лукаку и получи жълт картон. Двамата бивши съотборници в "Манчестър Юнайтед" си наговориха обидни думи, доближиха глави и трябваше да бъдат разтървани.

През втората част "Интер" тръгна на щурм. В 58-ата Ибрахимович ненужно фаулира съперник в гърба в средата на терена - втори жълт и червен картон.

13 минути по-късно "нерадзурите" получиха дузпа след разглеждане на ВАР и Лукаку изравни. Нататък в няколко ситуации "Милан" оцеля по чудо. Двубоят вървеше към продължения, когато влезлият като смяна малко преди това Ериксен се разписа от свободен удар.

"Интер" ще научи съперника си на полуфинала тази вечер - "Ювентус" или СПАЛ.

А треньорът на "Милан" Стефано Пиоли заяви след срещата, че Ибрахимович "като голям шампион - какъвто е", се извинил на съотборниците си. Наставникът оправда постъпката на звездата си - била от голямо желание да помогне.