Томас Тухел е новият мениджър на "Челси" на мястото на уволнения Франк Лампард, обяви клубът. Името на германеца се споменаваше още в деня, в който стана ясно, че Лампард си тръгва.

Договорът на 47-годишния Тухел е само за година и половина. Той ще дебютира начело на тима още тази вечер при домакинството срещу "Уулвърхемптън" от 20 часа във Висшата лига.

В официално изявление отпратеният наскоро от "Пари Сен Жермен" специалист обяви, че няма търпение да започне с новия си отбор и отдаде дължимото на Лампард. Той направи първата си тренировка със "сините" снощи.

"Челси" има само една победа в пет шампионатни мача. Тухел ще прекара карантината при влизане във Великобритания при специални условия, получавайки много отстъпки от Висшата лига. Едно от изискванията към него е да представя отрицателни тестове за коронавируса. И все пак ще трябва да прекара пет дни в изолация.

Томас Тухел е бивш старши треньор на "Майнц", "Борусия" (Дортмунд) и ПСЖ. С "Борусия" спечели Купата на Германия, а с френския гранд два пъти стана шампион на Франция и игра на финала на Шампионската лига срещу "Байерн" миналото лято.

Специалистът е бил наставник на една от звездите на "Челси" - Кристиан Пулишич, а също така познава добре новите попълнения Тимо Вернер и Кай Хаверц.

Процентът му на победи във френската Лига 1 - 75,6, е най-високият в историята на първенството.