Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Училищата минават на онлайн уроци там, където има възможност, заяви председателят на работодателите в просветата Диян Стаматов, директор на 119 СУ. В момента обаче цари разнобой по отношение на това, как трябва да тече преподаването по време на извънредна ситуация.

Учителите ползват различни онлайн платформи, а в същото време не навсякъде децата имат собствен персонален компютър, за да могат да се обучават в реално време.

Според Стаматов идеята е да се поддържа нивото на децата, а допълнително може да се мисли дали трябва да се отложат изпитите.

По неговите думи пролетната ваканция трябва да я отпишем отсега. Някои от частните школи, които подготвят за национално външно оценяване и матури, също обявиха, че спират работа. В социалните мрежи учители вече обсъждат дали годината не трябва да се обяви за нулева.

Директорката на училището във "Филиповци" Милена Ненкова коментира, че при тях онлайн обучение няма как да се въведе и това важи за всички ромски училища. Тя постави въпроса как ще се процедира с учителските отпуски - ако сега преподавателите използват отпуск заради епидемията, а след това учебната година се удължи, съществува реална възможност те да останат без лятна почивка.

Някои издателства обявиха, че пускат безплатно ресурса си от електронни уроци, който иначе е с платен достъп.

Коментари

Училищата вече 25 години не могат

да организират адекватно присъствено обучение и произвеждат функционялно неграмотни, колко струват "електронните" държавни и общински пишман-услуги знаем всички, за какво точно тиражираме упражненията на гербавите крадливи стоножки по пиар?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.