Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Вчера България е дала значим принос в световната наука като е изолирала два отделни щама на коронавируса - софийски и шипченски.

Така с ирония президентът Румен Радев коментира днес факта, че тържествата за 3 март на връх Шипка бяха отменени по препоръка на оперативния щаб заради коронавируса, но пък мероприятията в София не бяха отменени. Коментарът си Радев направи преди молебена, който ще бъде отслужен в Шипченския манастир "Рождество Христово" от старозагорския митрополит Киприан. В 11 ч пък ще поднесе цветя на връх Шипка и ще отправи приветствие по случай Националния празник.

Същото ще направи и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която като Радев отказа да се съобрази с препоръката на щаба.

"България даде вчера един огромен принос към световната медицина – успя да изолира два различни щама на коронавируса. Оказа се, че софийският щам е много безобиден и там всякакви мероприятия на открито са позволени, докато щамът на "Шипка" се оказа много опасен и мероприятията се отмениха. Надявам се със същото настървение управляващите наистина да мислят за здравето на българите. Не да събираме пари за "Българската Коледа". Щяха да бъдат и пенсиите, и условията на живот, и заплатите много по-други. Честит празник на всички българи, където и да са, които носят България и силния свободолюбив български дух в сърцата си", заяви Радев.

Всъщност, става въпрос за "препоръка", а не за задължаване на местните администрации да отменят мероприятия. Тя бе изпратена с официално писмо на председателя на оперативния щаб генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски до президента Радев, председателя на Народното събрание Караянчева, министър-председателя Бойко Борисов, както и до областния управител на Стара Загора и кмета на община Казанлък, на чиято територия е Шипка. От областната администрация в Стара Загора решиха да се съобразят с нея и обявиха отмяна на тържествата. Подчертаха обаче, че достъпът до паметника е свободен за граждани. И днес Радев поведе всички "българи" към него.

На територията на София няма предвидени ограничения, като се очаква да има и шествие.

Ключови думи

Коментари

 's picture

Бобо

Смехурко

Драги ми Смехурко Радев изолира щамове .... направо дрънкат чанове ....

Червеният лайномет

няма спирачка. Ама как жената на Решетников неволно издаде кой и къде е писал словото на РРадев!
 's picture

смехурко

Най-смешното е, че...

Най-смешното е, че се възприема като интелигентен и остроумен оратор!!!! Майтап!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.