И в няколко дена, явно, и леко народът изостана с няколко века. Ако Вазов беше жив днес, „Епопея на забравените“, щеше да започва така.

Само в рамките на няколко дни България се отказа да участва в световното образование и култура от 21-и век.

Първо им провалихме поганската изложба на Лувъра, ама така им се пада. Дето щяха да излагат нашите свети икони редом със сатанински образци от османците. Ами обидно си е някакви си там нефелни французойчета да ни казват, че сме били част от Османската империя.

Абе, аланкоолуууу, галфони с галфони такива! Не ние сме били част от Османската империя, а те беха част от нас. И затова и ги няма вече, ама това е от друг виц.

Българите никога не са се повлиявали от чужди култури и това трябва да се напише на знамето и на парламента. Никаква култура не може да ни пречупи нас, истинските българи. Културата, това е робство! Няма да видите при нас разни голи дебели жени и бебета по стени и пана (освен, ако не сте в реторант в Драгалевци, но да не се отклоняваме), няма в нея лигави сонети или сонати, или както се пишеше там. Българската култура е строга, сурова и истинска. Тя има две сърца – иконите, и хората (имат се предвид народните танци, а не човешките създания. Човешките създания нямат никакво значение за културата у нас). Без икони и хора (и тук ударението е на „а“, защото се имат предвид танците. Човешките създания само пречат на българщината), няма българска култура и няма България.

И нищо не бива да оскверни нашите икони и нашите народни танци. Нито Лувъра-Мувъра, нито Народния театър, да не говорим пък за еврогейските прояви във Венеция, дето на някакво биенале нашите си изложили сервиза, моля ти се, ма празен. Съсипах се от смях като видях какво европейците наричат култура – празни чаши, на всичкото отгоре грозни! Аууу, колко грозни са само – стъклени, бозави едни такива, и ни ракийца в тях, ни мезе пред тях. Барем по един бокал да бяха изложили, с черепа на некой гръцки министър, ако не и на самия премиер. Па толко ли немат тия продажни художници една покривка с шевица, да постелят под чашите, да види Европата какво е шевица, какво е култура, какво е България! И, питам аз, защо чаши са изложили, а не нещо исконно българско като чушкопек? Айде, те тия художниците са си пасмина, може да немат чушкопек, ма бардучета поне да беха взели. Аз можех да им дам, ако и това немат, с троянски мотив с пирограф нашарени. Да постелят едни черги по пода, да извикат Валя Балканска да запее „Излел е Делю хайдутин“, а около нея сто каба гайди да писнат, да ударят родолюбивите българи във Венеция едно хоро на площад „Сан Марко“, ето това е истинска българска култура. Ще шашнеме и биеналето, и трианалето. И триатлонистки щехме да им закараме, ако беха питали народа. Олимпийски медалистки, да пуцат с пушките във въздуха, колчем некой влезе в българската палата.

Та след това фиаско във Венеция, нищо чудно, че народът се взе в ръце и свали изложбата от Лувъра. Щом не ни искат хората, шевиците и арийските икони, да мрат в невежество.

Щом те не искат нашата култура, и ние не щем техната. Правилно министърът на образованието изхвърли всички ония просвещенци, дето иска да обясняват на децата ни срамни детайли за човешкото тело. Че и частите на човешкото тяло преименуват, със западни думи, за да промият мозъчетата на най-свидното ни – дечицата. Ние мозъци за даване немаме. И по принцип немаме. За човешкото тяло си имаме наши, български, културни названия като „онуй“ и „онова“. И други имаме, ма не ми е удобно да ги напиша, че сигурно ме четат неженени.

Даже се чудя кога нашият господин Гешев най-сетне ще им даде да се разбере на тия европейци, които се опитват да ни влияят културно, че и с образование? Я да ги подпука прокуратурата, да видят те българин така ли се превзема? Да си вземем всичко, което ни принадлежи – от История Славянобългарска, до златото на Булгари! Господин Гешев, в атака!