Абе къде е Ковачки, бе? Пусна се слух, че е изчезнал от страната, съобразявайки бързо, че обстановката точно сега е враждебна към неправилните олигарси. Дали и него няма да „арестуват“ тия дни около Дубай?

Забелязвам, че олигарсите, които се разходят до арабските емирства, стават много сговорчиви. Два дни на хубавия климат там са достатъчни да се откажат от проблемите и стреса на бизнеса си в България, дет’ се вика – направо да го харижат тоя бизнес, и в замяна да си останат на топло в Дубай. То кой не би избрал да е на топло в Дубай вместо на топло в Централния, де, разбирам ги хората. Та ако и Ковачки е избрал хубавия климат пред трудностите на бизнеса си у нас, в Дубай по мои сметки се събират трима души и им липсва четвърти за белот.

Явно скуката в емирствата е толкова голяма, че се наложи да търсят четвърти за белот с лотарията на американското посолство. Ми като Цветан Василев не ще… Не играе ли карти, тоя човек? Не му ли е студено в Белград? Глей как ги затрудни, значи. Та обяви американското посолство, че лично държавният секретар на САЩ ще каже кой е четвъртият за белот в  Дубай. Съвсем по холивудски, посланичката съобщи в телевизията на един друг олигарх, че името на четвъртия за белот в Дубай е…. Това ще разберете в следващия епизод. Два дни целокупният български народ отгатваше шерлокхолмовската загадка кой е онзи българин, чието име ще назове не друг, а самият Майкъл Помпео. Аз, честно казано, тайничко стисках палци, Помпео все пак да е погледнал картата, преди да го съобщи и да не ни атакуват братята американци с дронове, бъркайки Средния Балкан със Средния Изток. В крайна сметка филмът на американците си завърши съвсем по холивудски – доста бозаво. Най-корумпираният българин се падна да е някакъв неизвестен съдия, когото иначе колегите познавали като много свестно типче. Съдията още си е у нас, дава интервюта по всички телевизии, не го атакуваха с американски дрон, прокуратурата обеща да оправи проблема и арестува някакви съвсем различни хора от КПП „Калотина“, заваля сняг и народът светкавично прехвърли вниманието си към пътната обстановка в страната, американското посолство не ни освободи от игото и тоя път, Помпео се задълбочи в изборите в САЩ, а в Дубай… В Дубай все така нямат четвърти за белот.

Според мен тази мъка няма да трае дълго. Както казват запознати с висшата икономика на България, домакинът на белотаджиите в Дубай е в бизнеса с харченето. Сериозен бизнесмен при това, опуква бюджета на де що има фирма, която са му харизали за отрицателно време. После я прави държавна, налива бюджетни средства в нея и опуква и тях. Работлив човек. Та няма да мине много време и ще се наложи да намери следващия олигарх, чийто бизнес в България е твърде стресов за създалата се обстановка. Докато дойде време за него обаче, шоуто няма да спре. Шакира и Джей Ло ряпа да ядат пред българските си колеги в шоу бизнеса, пардон в прокуратурата. След ареста на митничарите, бас държа, че още другата седмица ще има арести и в други миязми на българското общество. Ще ударят най-мразените от народа - например мафията на кондукторите в градския транспорт. Може и някой дребен данъчен да отиде зян.На зъболекарите също никой няма да съчувства. Барети в часовете по химия и математика заради неправилно написани двойки ще е абсолютна радост за избирателите.

И така стъпка по стъпка ще се върнем във времето, в което човек можеше да прати всеки неприятен съсед в „Белене“ по подозрение, че има половин нива повече от тебе.